Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Η NASA ΜΑΘΑΙΝΕΙ... ΑΡΧΑΙΑ!! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ...!!

 
Ένα μοναδικό κεραμικό υλικό, που υπήρχε στα αρχαία ελληνικά αγγεία, αναλύει η NASA, για να εκμεταλλευτεί τις ιδιότητές του, στη μόνωση των διαστημοπλοίων της!
Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων, αυτό που πολλοί προσπάθησαν αλλά κανένας δεν κατόρθωσε να μιμηθεί, είναι στην ουσία ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες χημικές και μηχανικές ιδιότητες. Τέτοιες ώστε πρόσφατα προσείλκυσε το ενδιαφέρον της NASA η οποία αναζητεί στη σύστασή του μυστικά για να βελτιώσει τη μόνωση των διαστημοπλοίων της! Μια θυγατρική της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, NASA, ξεκίνησε μαζί με το Μουσείο Γκετί - και με μια παχυλή χρηματοδότηση 800.000 δολαρίων - μελέτες για να διερευνήσει τη σύστασή τους.


Η NASA ενδιαφέρεται κυρίως για το περίφημο μελανό υάλωμα των αγγείων, αναζητώντας σε αυτό μυστικά που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των κεραμικών που χρησιμοποιεί για τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.

Από elnewsgr.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΟΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΙΟΝΙΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.