Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Eικόνες από επερχόμενο (;) όλεθρο - Για να μην ισχυριστούν ότι "δεν ήξεραν" .... ΒΙΝΤΕΟ.Χθες στην Βουλή, ακούστηκαν πολλά από πολλούς, αλλά σχεδόν κανένας δεν έθιξε ουσιαστικά το κορυφαίο πρόβλημα εξωτερικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα από την Τουρκία.....
(η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει δηλωμένες αναθεωρητικές βλέψεις ενσωματωμένες στο Σύνταγμά της ή στο νομικό της πλέγμα απέναντι σε γείτονά της) και κυρίως το πρόβλημα ασφάλειας που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.
 
Την στιγμή που η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 στην Ελλάδα μετατράπηκε από μία 100% προδοτική πολιτική ηγεσία σε δημοσιονομική κατοχή το 2010 και για πρώτη φορά τουλάχιστον μετά την πτώχευση επί Τρικούπη οι ξένοι αποφασίζουν αν η Ελλάδα θα εξοπλιστεί και σε ποιο βαθμό, η Τουρκία εφαρμόζει το δεύτερο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη μετά της Ρωσίας, με δαπάνες ύψους 150 δισ δολ. μέχρι το 2025 και απόκτηση μέχρι και μαχητικού αεροσκάφους εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής, μίνι αεροπλανοφόρου, κλπ κλπ. 
 
Για να καταδειχθεί παραστατικά ο κίνδυνος και το τι θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τα επόμενα χρόνια, αρκεί να δούμε το παρακάτω βίντεο απο το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35, 100 μονάδες του οποίου θα παραλάβει η Τουρκία από το 2015 μέχρι το 2021.
Σημειώνεται ότι το 2017, σε μόλις 60 μηνες από σήμερα, θα έχει την πρώτη Μοίρα F-35 σε υπηρεσία, ενώ το 2015 θα παραλάβει τα πρώτα αεροσκάφη για έναρξη δοκιμών. 

 
Την ώρα που στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας συζητείται το πως θα πειστεί ο ξένος επίτροπος Άμυνας να υπογράψει για την παροχή περισσότερων καυσίμων (!) στην ΠΑ, κοιτάξτε τα απίστευτα πράγματα για αισθητήρες τακτικου μαχητικού που πετυχαίνουν δύο βασικά συστήματα του F-35: Το AN/AAQ-37 DAS (Distributed Aperture System) και το ραντάρ AN/APG-81 AESA του αεροσκάφους.  


Πρόκειται για ένα βίντεο που απελευθερώθηκε πριν μερικές ημέρες για πρώτη φορά και καταδεικνύει τις ικανότητες εντοπισμού, παρακολούθησης και εγκλωβισμού βαλλιστικών πυραύλων (!) από το AN/AAQ-37 DAS (Distributed Aperture System) και το ραντάρ AN/APG-81 AESA, όπου το ηλεκτροπτικό και το ραντάρ, εντόπισαν, παρακολούθησαν και εγκλώβισαν, επιτυχώς πέντε βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν με μικρό διαχωρισμό! 

 
Αν έχουν τέτοιες λειτουργίες κατά βαλλιστικών βλημάτων, φαντασθείτε τι μπορούν να κάνουν απέναντι σε αεροσκάφη και ελικόπτερα: Ούτε "κουνούπι" δεν θα μπορεί να κινηθεί από ελληνικό αεροδρόμιο χωρίς να τεθεί εντός ελάχιστων δευτερολέπτων υπό κατάρριψη. Σε συνδυασμό με τον υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Meteor (επίκειται η πιστοποίησή του) με ακτίνα δράσης 120 χλμ, πρακτικά δεν θα χρειάζεται καν να εμφανιστεί στο Αιγαίο για να επιτύχει εξάρθρωση της ελληνικής εναέριας αεράμυνας! 

 
Η επίδειξη που βλέπουμε έγινε σε συνεργασία με τη NASA και την Αμερικανική Αεροπορία, με τα παραπάνω συστήματα να είναι τοποθετημένα στο ειδικά τροποποιημένο BAC-11. 


Δυνατότητες αντίδρασης δεν υπάρχουν από ελληνικής πλευράς; Ας είμαστε ρεαλιστές: Αν συνεχιστεί η υπάρχουσα πολιτική και οι ανεύθυνες βλακείες (από πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όπου οι δεύτεροι λένε αυτά που θέλουν να ακούμε οι πρώτοι) του επιπέδου "Θέλουμε μόνο πυρομαχικά, καύσιμα και ανταλλακτικα γιατί έχουμε τα καλύτερα όπλα του κόσμου" είμαστε καταδικασμένοι στην καλύτερη περίπτωση να φινλανδοποιηθούμε και να χάσουμε δικαιώματα. Στην χειρότερη θα απωλέσουμε και εδάφη. Ακούει κανείς;

 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.