Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Αφήστε τις συντάξεις και εκποιείστε τις περιουσίες όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα


Ιστορική ειρωνεία, δικανική σκοπιμότητα ή απλή σύμπτωση;

Την 38η επέτειο της «Μεταπολίτευσης» η κα Αρετή Τσοχατζοπούλου δήλωσε ότι επιστρέφει όλη την περιουσία της στο Δημόσιο.

Βλέπετε, της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες.....

Δεν είναι για εμπριμέ κλεπταποδόχους.

Ήταν αρκετοί τρεις μόνο μήνες.

Για να ανοίξουν στόματα. Και να αρχίσει οσονούπω, όπως διαφαίνεται, ο αλληλοσπαραγμός των εμπλεκομένων.

Τον οποίο, υπό άλλες συνθήκες, θα απολαμβάναμε.

Αλλά, την ίδια μέρα, δημοσιευόταν και μια άλλη είδηση : 15.000 παιδιά  με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται σε διάφορα ιδρύματα κινδυνεύουν λόγω, τι άλλο;, έλλειψης κονδυλίων.

Κανένας όμως πολιτικός σχηματισμός δεν εισήγαγε στην πολιτική ζωή την αρχή της αιτιώδους συνάφειας. Την άμεση σύνδεση δηλαδή της άσκησης εξουσίας από συγκεκριμένα πρόσωπα με κοινωνικά γεγονότα.

Μόνο το ανίσχυρο «λαϊκό δικαστήριο» εξέδωσε πραγματική ετυμηγορία :

Βλαχάρα, κόψατε συντάξεις για να έχεις εσύ τα λούσα σου!

Έτσι, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν θα κατηγορηθεί, εκτός των άλλων, και ως ηθικός και φυσικός αυτουργός στην εξαθλίωση της ζωής των παιδιών στα ιδρύματα.

Άλλωστε, ένας από τους παλιούς «συντρόφους» του, ο οποίος επειδή δεν ήταν μοναχοφαγάς σαν τον Άκη και από το υστέρημά του δάνειζε αναξιοπαθούντες πρωθυπουργούς, για να χτίζουν ταπεινές βίλλες στην Εκάλη, αμείφθηκε με την ανάδειξη στο ύπατο αξίωμα της Προεδρίας γενόμενος έτσι καθολικά αξιοσέβαστος, στις τυπικές πλέον δηλώσεις για την επέτειο θυμήθηκε μόνο τα πριν την 23η Ιουλίου 1974.

 Τίποτα από τα μετά

Η Δημοκρατία, την διαρκή υπεράσπιση της οποίας ο κ. Παπούλιας ευαγγελίστηκε, υπήρξε αυστηρή μόνο κατά την τιμωρία των Απριλιανών, που σάπισαν στη φυλακή.

Δεν υπερασπίστηκε την ύπαρξή της από τους «δημοκράτες».

Με αποτέλεσμα να εκφυλισθεί και εν τέλει να αυτοκαταργηθεί – εκτός αν θεωρείτε την Τρόικα «Δημοκρατικό Πολίτευμα».

Όσον αφορά την κα Αρετή με το ανακόλουθο όνομα, μην δακρύσετε από την όψιμη ευαισθησία της.
Έζησε χλιδή που αναντίρρητα δεν κέρδισε με τον ιδρώτα του προσώπου της.

Και δεν μπορεί να της αναγνωριστεί, όπως στην κα Σταμάτη, το ελαφρυντικό «νούμερο του lifestyle».

Έπειτα, η κα Αρετή παραχωρεί, λέει, ό,τι «κρισιολογηθεί» πως αποκτήθηκε από παράνομες πράξεις του μπαμπά της, σε μια ανώφελη επίδειξη ήθους, επιδιώκοντας να ελαφρύνει τη θέση της.

Ούτως ή άλλως, αν αποδειχθεί ότι τα περιουσιακά της στοιχεία προέρχονται από παράνομες πράξεις κατάσχονται αυτομάτως. Ο Νόμος δεν περιμένει την κα Αρετή να συναινέσει.

Όμως, να περάσουμε στην ουσία.

Ασχολούμαστε με την κόρη του πρώην υπαλλήλου της κας Δούρου επειδή, χωρίς να είναι η μόνη, σχετίζεται με υπό έλεγχο κατάχρηση-κλοπή δημοσίου χρήματος.

Δημόσιο χρήμα που σήμερα λείπει δραματικά.

 Προκαλώντας εξοντωτική στενότητα δημοσίων δαπανών, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος και προδιαγράφοντας κοινωνική έκρηξη.

Κι επειδή ο πρωθυπουργός διατύπωσε την πρόκληση «μην μου φέρνετε προβλήματα, φέρτε μου τις λύσεις τους», κομίζουμε λύσεις.

Αντί ο πρωθυπουργός, σε αγωνιώδη αναζήτηση εσόδων από επενδύσεις, να συναντάται με τον Κλίντον επί τέσσερις ώρες ! – ούτε η Χίλαρυ δεν θα τον άντεχε τόσο.

Αντί να αναγκάζεται να υποστεί αυτή την απεχθή φυσιογνωμία, τον Μπαρόζο, μήπως επιτύχει επίσπευση της οφειλόμενης δόσης που εκβιαστικά παρακρατείται.

Αντί να δρομολογεί την, ας μην ωραιοποιούμε τις λέξεις, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ας δρομολογήσει ταχύτατα την αλλαγή επί το δρακόντειο της ισχύουσας νομοθεσίας για παράνομο πλουτισμό πολιτικών προσώπων.

Και ας θεσπίσει για τους παραπάνω το Τεκμήριο της Ενοχής αντί του Τεκμηρίου της Αθωότητας.

Με σχέδιο νόμου που εκτιμάται θα μπορούσε να συγκεντρώσει και 180 ψήφους στη Βουλή, αν και όχι όλων όσοι στηρίζουν την Κυβέρνηση – δεν περιμένουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και μέρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αυτοπυροβοληθούν.

Συγκεκριμένα να νομοθετείται:

1. Ταχύτατος έλεγχος από το ΣΔΟΕ όλων των περιουσιακών στοιχείων όσων υπηρέτησαν (και συγγενών τους Α’ βαθμού) σε πάσης φύσεως κυβερνητικές και διοικητικές θέσεις από το 1981 και εντεύθεν. Υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, διοικητές ΔΕΚΟ και οργανισμών, διευθυντές και στελέχη δημοσίων υπηρεσιών (Πολεοδομίες, Τελωνεία, Εφορίες, Τεχνικές υπηρεσίες κλπ), γραμματείς διάφοροι – και φαρισαίοι.

2. Σύγκριση των ευρημάτων με τα δηλωθέντα στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

3. Άμεση κατάσχεση-δήμευση όλων των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων ποσού άνω των 10.000 ευρώ που δεν αιτιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις. Ποινή αφαίρεσης αδείας από τις τράπεζες που κληθείσες να παράσχουν στοιχεία κωλυσιεργούν πάνω από 15 εργάσιμες ημέρες.

4. Παροχή προθεσμίας 15 ημερών για να αιτιολογηθεί η κτήση και κατοχή των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων με επίκληση νόμιμα αποδεκτών γεγονότων, όπως αποδεικνυόμενη, με συμβόλαια και μεταγραφή, πώληση περιουσιακών στοιχείων που κατά λάθος δεν δηλώθηκαν, όχι βέβαια εκ των υστέρων «δάνεια» από μπατζανάκηδες και φίλους, λαχεία και συναφή.

5. Μετά την παρέλευση του 15μέρου άμεσος πλειστηριασμός των κατασχεθέντων ακινήτων & κινητών περιουσιακών στοιχείων και ενσωμάτωση των δημευμένων καταθέσεων στο δημόσιο ταμείο.

6. Εισαγωγή των υποθέσεων παρανόμου πλουτισμού από άσκηση δημοσίου λειτουργήματος σε δίκη ένα μήνα αφότου ολοκληρωθεί η στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

7. Σε περίπτωση που δικαστικά αποδειχθεί ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, επιστροφή του ισοπόσου που κατασχέθηκε έντοκα, από την ημερομηνία κατάσχεσης για τις καταθέσεις, από την ημερομηνία πλειστηρίασης για τα ακίνητα.

Εφαρμογή του Fast track στο περιουσιολόγιο για πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς.

Και ταυτόχρονα “Επιχείρηση Καθαρά Χέρια“.

Εκτιμάται μετριοπαθώς ότι η άμεση εφαρμογή μιας τέτοιας νομοθεσία θα μπορούσε να εξασφαλίσει σύντομα 50 δις ευρώ και μεσοπρόθεσμα περισσότερα, να ανακουφίσει δημοσιονομικά τη χώρα, να επαναφέρει την εθνική κυριαρχία και να σφίξει αποθρασυνθέντα οπίσθια.

Για τα ακίνητα-φιλέτα πάντα υπάρχουν αγοραστές. Τα δε κατασχόμενα μετρητά οδεύουν κατευθείαν σε δημόσιες δαπάνες.

Δεν μπορεί να αποδεχόμαστε επισήμως ως κοινωνία, υποκύπτοντας σε μια καταστροφική για το Έθνος «νομιμότητα», ότι μια μισθωτή με αποδοχές 20.000 ευρώ ετησίως μπορεί να αγοράσει το ανάκτορο στην Ακρόπολη.

Και να επιτρέπουμε να το κατέχει ακόμα.

Να εκποιηθεί αυτό άμεσα.

Και όχι η χρυσοφόρος όρνιθα ΟΠΑΠ έναντι πινακίου φακής.

Λεφτά υπάρχουν κ. Πρωθυπουργέ. Είναι γύρω μας.

Και αν συμπυκνώναμε την μοναδική σήμερα εφικτή πρακτική ώστε το Δημόσιο να εξεύρει πόρους:

Αγαπούλα, πούλα Τσοχατζούπολη.

Και όχι μόνο.


 Προφήτης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.