Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Βρετανικές ειδικές δυνάμεις διείσδυσαν στην Συρία! - Οι ΗΠΑ μιλούν για "επικείμενη επίθεση"


Βρετανικές ειδικές δυνάμεις εισήλθαν στην Συρία από το τουρκικό έδαφος αναφέρουν βρετανικές, ισραηλινές και γαλλικές πηγές και μάλιστα ενεπλάκησαν σε μάχες με τον συριακό Στρατό!
Η βρετανική μονάδα εισήλθε 10 χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος, πραγματοποίησε αποστολές επιθετικής αναγνώρισης, αιχμαλώτισε Σύρους στρατιώτες και επέστρεψε στην Τουρκία.

Η εξέλιξη θεωρείτι προεόρτιο αεροπορικής προσβολής από του δυτικούς, την ίδια ώρα που χθες αργά το βράδυ η Χ.Κλίντoν ζήτησε από τον Άσαντ για άλλη μία φορά να παραιτηθεί "Για να μην καταστραφεί η χώρα από την επικείμενη επίθεση". Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τέτοια ορολογία και επιβεβαιώνουν εμμέσως ότι πρόκειται να υπάρξει επίθεση.

Ανάλογη αποστολή είχαν εκτελέσει πριν μερικούς μήνες και οι Γάλλοι, αλλά κατέληξε άδοξα στην σύλληψη όλης της ομάδας της Λεγεώνας των Ξένων που συμετείχε στην αποστολή. Οι Γαλλοι παραδόθηκαν στην πατρίδα τους μετά από μεσολάβηση της Ρωσίας..

Την ίδια στιγμή η Ρωσία με διαρροές πηγών της προειδοποιιεί ότι αν υπάρξει επίθεση κατά της Συρίας θα διακόψει το εμπάργκο προηγμένων όπλων που έχει επιβάλει στο Ιράν και θα παραδώσει άμεσα τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU2 που έχει παραγγείλει και των οποίων την παράδοση έχει ματαιώσει.

Στις χθεσινές ασκήσεις οι συριακές ένοπλες δυνάμεις προέβησαν σε μαζικές εκτοξεύσεις πάσης φύσεως βλημάτων και έδωσαν στην δημσιότητα βίντεο με την εξαπόλυση αντιπλοϊκών βλημάτων από χερσαίες και θαλάσσιες πλατφόρμες.  

Πιο συγκεκριμένα δοκιμάστηκαν βλήματα SS-C-1B Sepal, ιρανικής κατασκευής πύραυλοι C-802 Noor, πύραυλοι SSC-3 Styx, βλήματα cruise SS-N-26 (ή Κ310) Yakhont του συστήματος επάκτιας άμυνας K-300P Bastion-P. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκε ένα ταχύπλοο σκάφος εξοπλισμένο με δύο βλήματα C-701 (Kowsar) ιρανικής κατασκευής. Πρόκειται για το ταχύπλοο σκάφος κλάσης Zulfiqar ιρανικής ναυπήγησης το οποίο καστα πάσα πιθανότητα μεταφέρθηκε στην Συρία από τα ιρανικά πλοία που είχαν επισκεφτεί την Συρία πριν από αρκετούς μήνες.    

Οι ασκήσεις πραγματοποιηθήκαν το διήμερο του σαββατοκύριακου παρουσία του υπουργού Άμυνας της χώρας Dawud Abdallah Rahijia. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την απώθηση ξαφνικής εισβολής η οποία θα εκδηλωνόταν από την θάλασσα. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.