ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Βιετνάμ και Ρωσία: Ενέργεια-στρατιωτική συνεργασία…


Η Κίνα λογικά θα πρέπει να παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη βελτίωση των διμερών σχέσεων του Βιετνάμ με τη Ρωσία. Το Βιετνάμ θα αναπτύξει εκ νέου τη στρατιωτική του συνεργασία με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Βιετναμέζος πρόεδρος Τρουόνγκ Ταν Σανγκ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε λίγο πριν από τη συνάντησή του στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Με τη Ρωσία, μάς ενώνει μια στρατηγική συνεργασία μακράς διάρκειας και η συνεργασία αυτή θα αναπτυχθεί. Για το λόγο αυτό επιλέγουμε τη Ρωσία για το Καμ Ραν (στη φωτογραφία του 1982 φαίνεται σοβιετικό υποβρύχιο στο συγκεκριμένο λιμάνι), με σκοπό την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας», είπε ο Βιετναμέζος πρόεδρος όταν αναφέρθηκε στο λιμάνι του νοτίου Βιετνάμ όπου η πρώην Σοβιετική Ένωση διέθετε ναυτική βάση.


«Ουδεμία πρόθεση έχουμε να συνεργαστούμε με κάποια οποιαδήποτε χώρα για τη χρήση για στρατιωτικούς σκοπούς του λιμανιού του Καμ Ραχν» είπε ωστόσο ο Τρουόνγκ Ταν Σανγκ.Το Βιετνάμ είναι ο μόνος κυρίαρχος του εδάφους του. Το υπογραμμίζω για μια ακόμη φορά. Το Καμ Ραχν είναι βιετναμέζικο λιμάνι», κατέληξε.

Η Ρωσία διεξάγει διαπραγματεύσεις για να ανοίξει εκ νέου στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Βιετνάμ και την Κούβα, δήλωσε από την πλευρά του ο αρχηγός του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ο υποναύαρχος Βίκτορ Τσιρκόφ, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις ώστε οι ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας να μπορούν να έχουν τη βάση τους εκτός των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σε αυτό το πλαίσιο εργασίας σε διεθνές επίπεδο, εξετάζεται η δημιουργία σημείων υλικοτεχνικής στήριξης στην Κούβα, τις Σεϋχέλλες και το Βιετνάμ», είπε ο Τσιρκόφ.

Κατά τα άλλα οι δυο πρόεδροι συμφώνησαν να βελτιώσουν τις συνθήκες που ευνοούν τη σύσταση κοινών εταιριών στους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου τόσο στο Βιετνάμ όσο και διεθνώς. Το ζητούμενο είναι μήπως οι βιετναμέζοι επιθυμούν να εμπλακούν σε κοιτάσματα που διεκδικεί και η Κίνα, καθότι αυτό θα έφερνε αντιμέτωπες, Μόσχα και Πεκίνο…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.