ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας κλείνουν λόγω μνημονίου και ΕΟΠΥΥ

 
Στη μοίρα τους αφήνει η πολιτεία χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες, αυτισμό, νοητική υστέρηση, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα και οι οικογένειες τους, καθώς οι πόροι των φορέων που τα φροντίζουν έχουν στερέψει.
 
Τα 32 ιδρύματα και σωματεία παιδικής προστασίας απειλούνται με λουκέτο και τα παιδιά τα οποία φιλοξενούν και εκπαιδεύουν να μείνουν στο δρόμο.
Οι επιχορηγήσεις των φορέων έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2010, ενώ 21  επιχορηγούμενοι φορείς έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση της κρατικής επιχορήγησης για το 2012, χωρίς να γνωρίζουν αν και πόσα χρήματα θα λάβουν έως το τέλος του χρόνου.
 
Δεν προκαλεί εντύπωση πως και σε αυτούς τους φορείς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 22 φορείς δεν έχουν λάβει καθόλου χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ φέτος, ενώ εισφορές εκκρεμούν και από το περασμένο έτος. Δυστυxώς, ακόμη και οι δωρεές και χορηγίες έχουν μειωθεί κατά 60%.
Αποτέλεσμα είναι 14 από τους 32 φορείς να έχουν απλήρωτο προσωπικό έως και οκτώ μήνες, ενώ το ενδεχόμενο λουκέτου από το Σεπτέμβρη είναι ορατό.
 
Ο πρόεδρος της «Ένωσης Μαζί για το Παιδί», ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, Χρήστος Μπαρτσόκας, επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της πολιτείας, διασφαλίζοντας τα επιδόματα αναπηρίας τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα και καταβάλλοντας τις κρατικές επιχορηγήσεις.
 
Η Ένωση προτείνει το συμψηφισμό των φορέων προς τα ταμεία, απαλλαγή των μη κερδοσκοπικών σωματείων από την επιβολή προστίμων και ποινικών ευθυνών, καθώς και την παροχή κινήτρων φοροαπαλλαγής στους ιδιώτες χορηγούς των φορέων προνοιακού χαρακτήρα.
Η «Ένωση Μαζί για το Παιδί» καλύπτει τα παραπάνω σωματεία που εξυπηρετούν περισσότερα από 15 χιλιάδες παιδιά και απασχολούν πάνω από 1300 εργαζομένους.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Φταιω εγω τωρα ? ειπα να μην μιλήσω αλλα με προκαλουν ...... εχουμε στην ελλαδα τοσα ΟΚΑΝΑ , κανονικα και βαση νομου αν δεν υπαρχει ενα ποσοστο βελτίωσης των των ατόμων που ειναι χρηστες ναρκωτικων ουσιων καθε χρονο , κανονικα το ΟΚΑΝΑ σε αυτη την περιοχη πρεπει να κλείσει . και ρωταω εγω τωρα σαν πολιτης που πληρωνω αβερτα φορους σε αυτο το ... πως να το πω .... το κρατος τελος παντον . να τους βοηθησουμε και αυτους τους ανθρωπους δεν λεω οχι αλλα προτεραιότητα κυριοι , που ασχολείστε με τα θεματα πρόνοιας , εχουν τα παιδακια που δεν ηταν επιλογη τους να ειναι άρρωστα . ειναι μικρα παιδια και εχουμε υπωχρεωση να τα βοηθησουμε σαν κρατος . καθε χρηστης γνωριζεται ποσα στοιχίζει στο κρατος καθε μερα σε αυτα τα ΟΚΑΝΑ ? παντος τα διπλασια απο ενα ιδριμα με παιδια ανάπηρα , και δεν βαζω και τις συνταξεις που παιρνει ο καθε χρηστης καθε μηνα αν βαλω και αυτα χτιζουμε αλλα 50 τετοια ιδριματα στην χωρα . το ξαναλεω δεν εχω τιποτα με αυτους που εχουν κανει επιλογη τους να κανουν χρηση ισχυρών ναρκωτικων αλλα , δυστηχως δεν προσφερουν τιποτα , με το να τους εχουμε σε ενα προγραμμα που στην ουσια ειναι αστοχο . θα μπορουσαν να βοηθηθουν με αλλο τροπο και να φυγουν απο την μαστιγα . και μην μιλησει καποιος για συκοφαντια γιατι εχω αποδείξεις πολυ δυνατες απο ιδιο χρηστη , που εβαζε το χαπακια κατω απο τεχνιτη μασελα κ.λ.π, και δεν το επινε . γι'αυτο τον λογο δεν αντεχω να υπαρχουν αδικιες στο θεμα πρόνοιας .εχουν δικαιωμα και τα αναπηρα παιδακια στην ζωη . το κρατος ειναι υποχρεωμενο να δωσει προτερεωτητα στο καθε θεμα , και μην μου λενε οτι κοψανε και μαιμου συνταξεις , γιατι προχτες ειδα τον φιλο μου τον μαριο που ειναι τυφλος , και περασε απο το μαγαζι με το golf το τελευταιο που απεκτησε . το συστημα προνοιας στην ελλαδα δεν γινεται να δουλεψει ετσι . με αυτο τον τροπο φτιαχνει τεμπεληδες , και αφηνει αλλους που εχουν πραγματικη αναγκη στο περιθοριο . εκτος τελικα αν θελει να υπαρχει αυτη η κατασταση , δεν ξερω μπορει να βολευει καποιους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.