Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Έρχονται τα… σκληρά παιδάκια


Πικρές αλήθειες αλλά κατόπιν εορτής, είπε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην υπουργός και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Αφού αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο....
ορισμένων για να πετάξουν έξω τη χώρα από την ΕΕ τόνισε με νόημα ότι οι τροικανοί είναι σκληρά παιδιά και έχουν αυστηρές εντολές. Οπερ σημαίνει ότι θα είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση που ξεκινά.

«Είναι σκληρά παιδιά αυτοί (σ.σ. οι εκπρόσωποι της τρόικας) και έχουν πάρει και αυστηρές εντολές από τα αφεντικά τους. Θα αρχίσουν τη διαπραγμάτευση λέγοντας τι δεν έγινε. Θα σου που αυτά δεν τα έκανες, υπάρχουν υστερήσεις εσόδων, υπάρχει υπέρβαση δαπανών, πείτε μας πως θα τα διορθώσετε αυτά».

Αυτά δήλωσε στο Mega ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, και συνέχισε:

«Ορισμένοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για εσωτερικούς πολιτικούς τους λόγους ως το ”μαύρο πρόβατο” για να παραδειγματιστούν και άλλες χώρες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει μια στρατηγική απομόνωσης της Ελλάδας από ορισμένους για πολιτικά καθαρά λόγους με στόχο την αποπομπή της από την ευρωζώνη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας τώρα, για να είμαστε σκληροί στις διαπραγματεύσεις αλλά αυτά τα οποία θα αποφασίσουμε να κάνουμε να δείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε και θα τα κάνουμε».

Παράλληλα, ο κ. Ρουμελιώτης επισήμανε ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο τονίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα να επιτύχει η Ελλάδα ίδιους όρους με την Ιταλία και την Ισπανία, αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: «Πιστεύω ότι εμείς θα πρέπει σίγουρα να διεκδικήσουμε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει απευθείας μέσα από το μηχανισμό και όχι μέσω των κυβερνήσεων για δύο προφανείς λόγους. Πρώτον για να γίνει πιο βιώσιμο, πιο διαχειρίσιμο το χρέος. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Γιατί έχουν γίνει κάποιες υποθέσεις εργασίας, οι οποίες είναι αμφισβητούμενες. Δηλαδή το χρέος θα είναι βιώσιμο λέει το ΔΝΤ αν το 2014 έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 2% – 3% μέχρι το 2020, εάν έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% – 5% του ΑΕΠ πάλι μέχρι το 2020. Αυτά τα νούμερα δεν έχουν επαληθευτεί σε καμία χώρα του κόσμου».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.