ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Το Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθεί το Γερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα


Αν η Τρόικα διαπιστώσει ότι δεν έχει μέλλον η εφαρμογή του μνημονίου θα ενεργοποιηθεί το plan b που περιλαμβάνει ακόμη και χρεοκοπία της Ελλάδος...

Τον Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και το πραγματικό σχέδιο των Γερμανών για την Ελλάδα.
Η στάση των Γερμανών μπορεί να χαρακτηριστεί άτεγκτη είναι οπαδοί της ορθόδοξης και δογματικής άποψης ότι με ακραία λιτότητα μπορεί να επανέλθει μια οικονομία σε δημοσιονομική ισορροπία.

Η Γερμανία πιστεύει ότι αν η Τρόικα διαπιστώσει ότι εκ των πραγμάτων θα καταρρεύσει οριστικά το σχέδιο υλοποίησης του μνημονίου το οποίο έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει η Ελλάδα, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο plan B δηλαδή να αποδεχθεί ακόμη και στάση πληρωμών της Ελλάδος.

Είναι προφανές ότι η έλευση της Τρόικα σήμερα απλά θα επιβεβαιώσει ότι η εφαρμογή του μνημονίου έχει καταπέσει, έχει καταρρεύσει το πρόγραμμα λιτότητας, αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά έχει δεσμευτεί ότι θα το επαναφέρει σε τάξη έτσι ώστε εν συνεχεία να ζητήσει αναδιαπραγμάτευση του.

Όμως εδώ εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά, αν η Τρόικα διαπιστώσει εκτροπή το ζήτημα δεν θα είναι αν η Ελλάδα θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου αλλά αν η Ευρώπη θέλει να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα.

Σε μια τέτοια περίπτωση η στάση πληρωμών κοινώς η χρεοκοπία θα είναι γεγονός.
Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα διαπιστωθεί ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και εκ των πραγμάτων θα τεθούν επί τάπητος 3 εναλλακτικά σενάρια.

1) Χρεοκοπία
2) Η Ευρώπη αναγνωρίζοντας το αδιέξοδο αποφασίζει να δώσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα.
3) Η Ελλάδα ζητάει να υπάρξει haircut στο νέο χρέος και στα ομόλογα του επίσημου τομέα.

Σε αντίθεση με την καλλιεργούμενη προσδοκία ότι η Ελλάδα θα διασωθεί αυτό που πρέπει να ειπωθεί κατά τρόπο ξεκάθαρο είναι ότι πλέον όλα παίζονται στην κυριολεξία.

Η κοινωνία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.