ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η “σκιώδης κυβέρνηση” του ΣΥΡΙΖΑ


Πήρε φόρα ο Αλέξης Τσίπρας κι αφού… έκανε τάμα να μη γίνει κυβέρνηση αυτή τη χρονική στιγμή, αποφάσισε να φτιάξει σκιώδη κυβέρνηση. Στόχος να ελέγχει την κυβέρνηση και αν είναι δυνατόν να βρει κι άλλους… Βερνίκους για να καταγράψει…
επιτυχίες.

Κι ενώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να κάνει αντιπολίτευση παλαιού τύπου. Από τη  μια ετοιμάζει μια σειρά από προτάσεις για νόμους ή για εξεταστικές επιτροπές κι από την άλλη θα βάλει σε κάθε υπουργό κι ένα στέλεχος για να κάνει στενό μαρκάρισμα.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, που θα θέλει φυσικά τη σκληρή αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης, η σκιώδης του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

- Στον τομέα αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να προστεθούν και τα θέματα Ναυτιλίας με συντονιστή τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσα, ο οποίος συμμετείχε εκ μέρους του κόμματός του και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

- Για τα θέματα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προορίζεται ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αν. Κουράκης, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, παιδίατρος.

- Ένα από τα ονόματα που κυκλοφορούν για να παρακολουθεί τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών είναι αυτό της κυρίας Ρένας Δούρου, η οποία άλλωστε έχει επιφορτιστεί με τον τομέα αυτόν και στο επίπεδο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, της οποίας είναι μέλος.

- Για τα θέματα των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να οριστεί «σκιώδης υπουργός» η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ κυρία Σοφία Σακοράφα, η οποία στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήλθε πρώτη βουλευτής σε σταυρούς πανελλαδικώς.

- Για τον τομέα του υπουργείου Δικαιοσύνης προορίζεται η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, θυγατέρα του πρώην προέδρου του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλου, δικηγόρος με ιδιαίτερη δραστηριότητα σε θέματα Δικαιωμάτων και Ποινικού Δικαίου.

- Για τον εξαιρετικά κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επικρατέστερος φέρεται ο κ. Δ. Στρατούλης, νομικός με διδακτορικό στις Εργασιακές Σχέσεις και πρώην συνδικαλιστικό στέλεχος της ΓΣΕΕ.

- Για τον ίδιο χώρο ευθύνης του υπουργείου Εργασίας ακούγεται και το όνομα του γνωστού εργατολόγου κ. Αλ. Μητρόπουλου, βουλευτή προερχόμενου από το ΠαΣοΚ, ο οποίος ωστόσο δεν αποκλείεται να κατευθυνθεί προς τον τομέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο, σύμφωνα με κάποιες πηγές, θα επιθυμούσαν να αναλάβουν οι «πασοκογενείς» σύμμαχοι του κ. Τσίπρα.

- Για τον τομέα του υπουργείου Υγείας το επικρατέστερο όνομα είναι εκείνο του κ. Μ. Κριτσωτάκη, ο οποίος διαχειρίστηκε τα θέματα αυτά και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία του. Όποιος και αν επιλεγεί πάντως θα έχει τη μεγαλύτερη επιστημονική υποστήριξη, καθώς στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν 27 γιατροί και φαρμακοποιοί.

- «Σκιώδης υπουργός» Αγροτικής Ανάπτυξης πιθανολογείται ότι θα είναι η έμπειρη βουλευτής και αρμόδια επί μακρόν στο πλαίσιο της ΚΟ με τα θέματα αυτά κυρία Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, η οποία διετέλεσε μέλος του Εποπτικού της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.

-Τον ευαίσθητο χώρο του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας αναμένεται να αναλάβει η οικονομολόγος κυρία Ηρώ Διώτη, η οποία έχει ασχοληθεί με τα θέματα αυτά ως βουλευτής από το 2009 που εξελέγη για πρώτη φορά.

- Τέλος, τα κρίσιμα «χαρτοφυλάκια» των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας – Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων είναι εκείνα που, όπως φαίνεται, θα κλείσουν τελευταία, καθώς είναι πιο περιορισμένα τα περιθώρια επιλογών, αφού ο αδιαμφισβήτητος «τσάρος» επί των Οικονομικών που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ι. Δραγασάκης, ανέλαβε τέταρτος αντιπρόεδρος της Βουλής και ακόμη δύο αξιόμαχα στελέχη που ασχολούνται με τα οικονομικά-αναπτυξιακά θέματα, οι κκ. Λαφαζάνης και Παπαδημούλης, ανέλαβαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Με τα ως τώρα στοιχεία, ως επικρατέστερος για να αναλάβει «σκιώδης υπουργός» Οικονομικών φέρεται ο κ. Γ. Σταθάκης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στην Κρήτη, ενώ στον τομέα της Ανάπτυξης δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί, συνεπικουρούμενη και από άλλους, λόγω της ευρύτητας των θεμάτων, η βουλευτής Επικρατείας κυρία Θεανώ Φωτίου, πανεπιστημιακός, καθηγήτρια του ΕΜΠ.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. σκιωδης ξεσκιωδεις , σημασια εχει οτι αυτο συμφερει τον λαο . γιατι αν εχουν και την πληρη ελευθερια οι φιλογερμανοι, μνημονιακοι , τοτε ισως χρειαστει να την κανουμε ολοι απο την ελλαδα μας . αστους εκει να υπαρχει και μια φορα αντιπολιτευση στην ελλαδα , μιας και μεχρι τωρα τα κομματα ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ηταν ενα , και κανανε δικο τους παιχνιδι . θετικο το βρισκω για τον λαο αυτο . εχουμε και τον καμμενο εναν ελληνα γνησιο λεβεντοπαιδο , οποτε θα ειναι δυσκολο για τους μνημονιακους να το κανουν ξεφραγο αμπελι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.