ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις»


Την άποψή του πως εάν η Ελλάδα επιθυμεί να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές οφείλει να εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές εξέφρασε εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζει «ηράκλεια» την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε πως η Ευρώπη θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας. «Για λόγους εσωτερικής πολιτικής οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν καθυστερήσει. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες της για ποιους λόγους πρέπει αυτές να εφαρμοστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως η παρούσα κρίση στη ευρωζώνη είναι μια ιστορική ευκαιρία ώστε να ενισχυθεί εν τέλει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ο Χέλμουτ Κολ και ο Φρανσουά Μιτεράν εργάστηκαν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τώρα η  Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ πρέπει να κάνουν τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω δημοσιονομική και οικονομική ολοκλήρωση της Ευρώπης» αναφέρει στη γαλλική εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. «Βλέπω ότι στην Ελλάδα επιθυμούν αναδιαπραγμάτευση των πραγμάτων και ότι ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση τις υποχρεώσεις για μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Το λέω απλά: Αυτό δε γίνεται», σημειώνει και καλεί τους Ελληνες να δείξουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.