ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Θα πονέσουμε, αλλά λιγότερο από τους Ελληνες, λένε στην Κύπρο


Προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης είναι «ο πόνος να είναι λιγότερο δυνατός» από τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με την τρόικα, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Ο κ. Σιαρλή σχολίαζε  δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στη  κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της τρόικας με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, κάλεσε όλους να συνειδητοποιήσουν ότι τα μέτρα θα προκαλέσουν πόνο, αλλά θα είναι ηπιότερα σε σχέση με την Ελλάδα. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι χρόνια ύφεσης και προειδοποίησε ότι αν το μνημόνιο δεν συμφωνηθεί, υπάρχει ενδεχόμενο στάσης πληρωμών μετά τον Οκτώβριο.

Πρέπει, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, πρώτοι εμείς να σκεφτούμε ότι «κάποιες μικρές θυσίες πρέπει να γίνουν για το καλό του τόπου», αλλά επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών.
Ο κ. Σιαρλή σημείωσε ότι το σύστημα της Κύπρου στηρίζεται στον κοινωνικό διάλογο και ότι για οποιαδήποτε μέτρα πρέπει να προηγηθούν επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους.
Αν, είπε, συμφωνήσουμε για εξοικονόμηση συγκεκριμένου ποσού μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, μπορούμε να συζητήσουμε και εναλλακτικές προτάσεις, στις οποίες θα καταλήξουμε με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Αποτελεί δέσμευση να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, μέσω τηλεδιασκέψεων, ώστε να επιλυθούν οι διαφορές που υπάρχουν» κατέληξε ο Κύπριος υπουργός.

 ΑΠΕ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.