Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Οι Γερμανοί δεν θέλουν ούτε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά ούτε και... το ευρώ


Η ανασφάλεια για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη είναι διάχυτη και στην κοινή γνώμη της Γερμανίας, που δείχνει να νοσταλγεί το γερμανικό μάρκο.

Μόνο ένας στους τρεις Γερμανούς εξακολουθεί να πιστεύει ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παίρνει τις σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov.

Η δημοσκόπηση, που πρόκειται να δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Bild, δείχνει ότι το 33% των Γερμανών εγκρίνει τη στάση της Μέρκελ ενώ το 48% διαφωνεί με τις αποφάσεις της.
Στην ερώτηση αν φοβούνται ότι θα χάσουν τις οικονομίες τους, πάνω από τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 44%) απάντησαν καταφατικά.

Στα μέσα Ιουλίου άλλη δημοσκόπηση του ZDF-Politbarometer έδειχνε ότι το 63% των Γερμανών στήριζαν τις ενέργειες της καγκελαρίου, μολονότι πολλοί θεωρούσαν ότι θα πρέπει να εξηγεί αναλυτικότερα την πολιτική που ακολουθεί. Στις αρχές Ιουλίου την πολιτική της Μέρκελ ενέκρινε το 58% αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέτων (85%) πίστευε ότι η κρίση θα χειροτερεύσει.
Αλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα δείχνει ότι η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ότι η χώρα τους θα ήταν καλύτερα χωρίς το ευρώ.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Emnid που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag έδειξε ότι το 51% των Γερμανών θεωρούν πως η χώρα τους θα ήταν καλύτερα εκτός της ευρωζώνης των 17 χωρών-μελών και το 29% ότι θα ήταν χειρότερα.

Από την δημοσκόπηση προέκυψε επίσης ότι το 71% των Γερμανών επιθυμούν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Μας πατούν κάτω και απαιτούν να σηκωθούμε αλλιώς θα μας λιώσουν.Δημιούργησαν την ύφεση της αρκούδας εν γνώσει τους και έχουν την απαίτηση να ανωρθώσουμε την οικονομία με τέτοια υφεσιακά μέτρα.
    Τι δουλεια είχαμε εμείς στη μασωνική Ευρώπη; Που είναι ο χρυσός που μας πήραν για να μπούμε στην ΟΝΕ; Θα μας τον δώσουν πίσω, αν βγούμε από το ευρώ; Ποιος θα τα απαιτήσει όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.