Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Η χρυσή αυγή αποτελειώνει τον ..ΛΑ.Ο.Σ.


Ξέρεται ρε τι πάτε να κάνετε; Εάν στερήσετε τα 700.000 ευρώ από τον …Καρατζαφέρη είναι σαν ….να του λέτε ...να το κλείσει. Ήδη μεταφέρθηκε στο μπακάλικο, για λόγους οικονομίας.

Πρόταση νόμου για τον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων στο 1/5 του ποσού που λαμβάνουν σήμερα κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Χρυσής Αυγής», ενώ επισημαίνει ότι «τα χρήματα που λαμβάνει το κόμμα μας από τα κρατικά ταμεία θα επιστρέφονται στον ελληνικό λαό κυρίως ως κοινωνικό έργο, συσσίτια για απόρους, ανέργους και πολύτεκνους συμπατριώτες μας». 

Απόσπασμα από την πρόταση νόμου:

Τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν το Λαό και όχι για να υπηρετούνται από αυτόν. Συνεπώς, είναι εσφαλμένο να επιβαρύνεται υπέρμετρα ο φορολογούμενος, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία γιγαντιαίων κομματικών μηχανισμών.


Στη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 29 του ισχύοντος Συντάγματος, προβλέπεται το δικαίωμα των κομμάτων στην οικονομική τους ενίσχυση από το Κράτος. Η χρησιμοποίηση του όρου «ενίσχυση», και όχι γενικά «χρηματοδότηση», υποδηλώνει ότι το Κράτος συμμετέχει επιβοηθητικά στην κάλυψη ενός μέρους των δαπανών των κομμάτων, οι οποίες πρέπει κατά τα λοιπά να χρηματοδοτούνται από «ίδιους πόρους» των τελευταίων, δηλαδή βασικά από εισφορές φίλων και μελών (ή από την περιουσία του κόμματος, αν υπάρχει).

Ο λαϊκός σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή πρεσβεύει την πλήρη κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το Κράτος. Όμως, η παρ. 2 του άρθρου 29 του Συντάγματος, όπως ισχύει σήμερα, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Για να προταθεί η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η ως άνω διάταξη του Καταστατικού Χάρτη της Πολιτείας. Περαιτέρω, αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης, εν προκειμένω πριν το έτος 2013.

Για τους λόγους αυτούς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του λαϊκού συνδέσμου-Χρυσή Αυγή καταθέτει πρόταση νόμου για τον ουσιαστικό περιορισμό (κατά τα 4/5) σε πρώτη φάση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το κράτος και δεσμεύεται εν συνεχεία να ζητήσει στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει την κρατική χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα».


ΠΗΓΗ 

4 σχόλια:

 1. ενα μεγαλο μπραβο στην χρυση αυγη απο μενα . !!!!!!! οσο για τον καρατζαφερη ο λαός τον τιμώρησε , και το μονο που του εμεινε ειναι να λεει τα δικα του απο την τηλεωραση . κατι τετοιο θα παθει και ο κουβελης στις επόμενες εκλογες , δεν ξερω βέβαια κατα ποσο , θα τον στεναχωρήσει αν θα χαθει το κομμα του . ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπράβο στην χρυση αυγή...
  είναι μια όαση πατριωτισμού στην πιο σκοτεινή
  περίοδος που δημιούργησαν η πραγματική φασίστες
  από του 74.(αν και σε κάποια θέματα διαφωνώ με τη x.α)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕλΕΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΠΛΕ ΠΗΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ Ο. Λ. Α. Ο. Σ. ΤΟΝ. ΕΓΡΑΨΕ.... ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ΠΡΟΣΚΗΝΙΜΕΝΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.