Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει, η επιμήκυνση είναι δεδομένη!

 
Για απόκρυψη της ήδη αποφασισμένης επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας Έως τον Μάρτιο του 2016 καταγγέλλει την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Μηλιός προκειμένου «να τα παρουσιάσουν σαν «επιμήκυνση μετά από διαπραγμάτευση»».

Ειδικότερα, ο βουλευτής επικαλείται την πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΝΤ (IMF Lending Arrangements as of June 30, 2012: http://www.imf.org/external/np/tre/activity/2012/071912.htm#tab2a ) σύμφωνα με την οποία «από τις 15 Μαρτίου 2012, δηλαδή προεκλογικά, είναι σε ισχύ δανειακή σύμβαση του Ταμείου προς την Ελλάδα, ύψους 23,78 δις Ειδικών Τραβηχτικών Δικαιωμάτων (SDR), που αντιστοιχεί σε 29,50 δις ευρώ περίπου, με διάρκεια μέχρι τις 14 Μαρτίου 2016». 

Επισημαίνει πως «Ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν πληροφορήθηκε για τη σύμβαση αυτή, αλλά ακούει καθημερινά τα φληναφήματα των παραγόντων της κυβέρνησης για επικείμενη «επιμήκυνση μέσω επαναδιαπραγμάτευσης»» και συμπληρώνει «Για άλλη μια φορά, η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οι πολιτικοί εκφραστές της ελληνικής ολιγαρχίας και των διεθνών συμμάχων τους, συμπεριφέρονται στους Έλληνες πολίτες σαν να είναι «ιθαγενείς». Αποκρύπτουν τα ήδη προεκλογικώς αποφασισθέντα, δηλαδή την επιμήκυνση του διαστήματος για την επιβολή των μέτρων που κατακρημνίζουν τα λαϊκά εισοδήματα και διαλύουν το κοινωνικό κράτος, για να τα παρουσιάσουν σαν «επιμήκυνση μετά από διαπραγμάτευση». Πολιτεύονται σα να μη συνέβη τίποτα, δηλαδή ερήμην της λαϊκής βούλησης, που εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Το ψέμα και η παραπλάνηση πρέπει να σταματήσει. Είτε το θέλει, είτε όχι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει σύντομα στον ελληνικό λαό!»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.