ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Έτσι φτάνουν στην Ελλάδα τα καλάσνικοφ


Μαρτυρίες οδηγών φορτηγών, αλλά και Αλβανών μεταναστών αποκαλύπτουν πώς τα πυροβόλα όπλα φτάνουν από την Αλβανία στην Ελλάδα και διακινούνται σε όλη τη χώρα...

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα όπλα τύπου καλάσνικοφ φτάνουν στην Ελλάδα σκορπώντας τον τρόμο. Κακοποιοί κάθε είδους είναι πλέον βαριά οπλισμένοι και δεν διστάζουν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών ή και πολιτών.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει οδηγός φορτηγού είναι συγκλονιστικά και αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει γεμίσει με πυροβόλα όπλα.

«Φέρνουμε τα καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με αγελάδες, βόδια και μοσχάρια για να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο», δηλώνει στο Κυριακάτικο Βήμα μεταφορέας. .

«Αφού τα όπλα φτάσουν στην Αθήνα στην συνέχεια οι κακοποιοί τα κρύβουν σε σπίτια και στη συνέχεια τα μοιράζουν σε μικρές παρτίδες».

«Παλιά τα φέρναμε από το βουνό», δηλώνει στο newsbomb.gr Αλβανός μετανάστης. «Μέσω των χωριών της Πίνδου και των βουνών της Θεσπρωτίας τα όπλα περνούσαν από σπίτι σε σπίτι, από χέρι σε χέρι, από χωρίο σε χωριό και φτάνανε στο εσωτερικό της χώρας».

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 καλάσνικοφ πολλών προελεύσεων.

«Η ζήτηση τους αυξάνεται λόγω της παρουσίας πολλών αστυνομικών και των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους. Όλοι πλέον θεωρούν βέβαιη κάποια στιγμή τη σύγκρουση με αστυνομικούς και γι'αυτό εξοπλίζονται με βαριά όπλα».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και για μια μικρή ληστεία σε μίνι μάρκετ, οι ληστές εισβάλουν και απειλούν με καλάσνικοφ.

Πόσο κοστίζει ένα καλάσνικοφ

«Αν το όπλο είναι «καθαρό» πρέπει να πληρώσεις πολλά», δηλώνει στο newsbomb.gr Αλβανός. «Αν όμως το καλάσνικοφ έχει «κάνει ζημιά» τότε μπορεί να το βρεις και με 200 ευρώ.

Ο Αλβανός μετανάστης αποκαλύπτει πως στην αγορά όπλων οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τη χρήση που έχει γίνει στο καθένα.

Αν δηλαδή το όπλο έχει σκοτώσει άνθρωπο τότε η τιμή του θα είναι πολύ χαμηλή, περίπου 200 ευρώ. Σε περίπτωση όμως που το καλάσνικοφ είναι «καθαρό», δεν έχει κάνει δηλαδή ζημιά, όπως λένε, τότε η τιμή μπορεί να ξεπεράσει και τα 1000 ευρώ.

«Στην Ελλάδα ζητάνε πλέον όλοι όπλα, φοβούνται», δηλώνει ο Αλβανός....

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.