ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ντροπή: Αξιωματικοί με 400 ευρώ "καθαρά" το μήνα!


Εν αναμονή της απόφασης της κυβέρνησης για το ειδικό μισθολόγιο των ένστολων ή καλύτερα των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για το αν θα καταφέρει να τηρηθεί η υπόσχεση Σαμαρά για ακύρωση της μείωσης των μισθών τους μεσοσταθμικά κατά 12%, εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ήδη καλούνται να ζήσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, ενώ χιλιάδες είναι οι συνάδελφοί τους των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί μισθοδοσίας πιστώνονται με 500-600 ευρώ, μηνιαίως!

Τα ποσά αυτά προκύπτουν μετά την....

παρακράτηση δόσεων στεγαστικών δανείων μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με τα χρήματα τα οποία τους μένουν οι ένστολοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την εφορία και τα πάσης φύσεως χαράτσια. Α, επίσης να ζήσουν οι ίδιοι και - αν έχουν - και οι οικογένειές τους!

Σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, περί τα 500 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λαμβάνουν μετά την παρακράτηση δανείων ως 400 ευρώ μηνιαίως.

Περίπου 1000 στρατιωτικοί βάζουν στην τσέπη τους 500 ευρώ, 2500 λαμβάνουν εκκαθάριση της τάξεως των 600 ευρώ το μήνα, ενώ στις 10 χιλιάδες ανέρχονται οι ένστολοι που μετά βίας φτάνουν τα 800 ευρώ. Όσοι δε λαμβάνουν μισθό έως 1200 ευρώ το μήνα αποτελούν το 1/3 του συνόλου των στελεχών.

Οι απολαβές αυτές είναι χαμηλότερες από τις απολαβές στελεχών ΕΔ σε πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες, όσο για την Ρωσία που κάποτε έδινε μισθούς 600 ευρώ στους αξιωματικούς, ο χαμηλότερος μισθός αξιωματικού σήμερα είναι καθαρά 1500 ευρώ και του στρατηγού 5.000 ευρώ!

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Καλά να πάθουν!Ο Σαμαράς δε βγήκε από μόνος του καποιοι τον ψηφισαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.