Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

O Ράπανος αρνήθηκε τελικά το Υπουργείο Οικονομίας. Ψάχνουν αντικαταστάτη.


Θα παραμείνει πιθανότατα στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας ο Βασίλης Ράπανος και δεν θα ...
αναλάβει το κρίσιμο Υπουργείο της Οικονομίας, για το οποίο είχε προαλειφθεί.

Αυτό οφείλεται αφ΄ενός στην κατάσταση της υγείας του, η οποία κρίθηκε εύθραυστη και αδύναμη για μεγάλες εντάσεις και στρες, αφ΄ετέρου -σύμφωνα με ρεπορτάζ του enikos.gr- αφ΄ετέρου στο γεγονός ότι δεν πλασιώθηκε τελικά από πρόσωπα όπως ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Τάσος Γιαννίτσης, όπως τον είχε διαβεβαιώσει ο κ.Σαμαράς.

Αν και η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης του δημιούργησε έντονη δυσφορία, δεν ανακοίνωσε τίποτε εκέινη την στιγμή, για να μη δημιουργήσει αλυσιδωτές «εκρήξεις» τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες.. Την Παρασκευή το πρωί πάντως βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών όπου και έχασε τις αισθήσεις του.

Δύο είναι τα ονόματα που παίζουν για την αντικατάστασή του: του Σταύρου Δήμα ο οποίος διαθέτει εμπειρία από τη θητεία του στην Κομισιόν και του Γιώργου Ζανιά που ήδη κατέχει τη θέση και θεωρείται από τις Βρυξέλλες ένας τεχνοκράτης που γνωρίζει και μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Ο e - nikos του Χατζηνικολάου ακόμη παίρνει γραμμή απο τον Μπόμπολα. Παλιές συνήθειες αυτές δεν ξεχνιούνται εύκολα και μάλλον και με το αζημίωτο. Παλιό καλό αφεντικό βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.