ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Focus: "Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο"

 

"Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus. Ο συντάκτης του άρθρου εμπνεύστηκε τον τίτλο όπως ο ίδιος αναφέρει, από τη δήλωση Έλληνα πολίτη που συνάντησε κατά την ...
επίσκεψη του στη χώρα μας. Ο Peter Seiffert διέμεινε στην Ελλάδα για τρεις εβδομάδες προκειμένου να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ του. "Κρίση, χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι και επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά. Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας" παρατηρεί ο απεσταλμένος του Focus.

 "Η αντιμετώπιση που είχα από τους Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν ήταν εχθρική, αλλά μάλλον φιλόξενη" παραδέχεται ο κ. Seiffert και σημειώνει: "Το να με κεράσουν, ως Γερμανό μία ρακί ή ένα κρασί ήταν κάτι σαν ζήτημα τιμής". Ο Γερμανός δημοσιογράφος περιγράφει ως απελπιστική την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα: "Στα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχει παροχή φαρμάκων και οι περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο, δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού " γράφει μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας κάνει λόγο για τις εικόνες που αντίκρισε στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους: "Άδεια μαγαζιά, αστυνομία παντού". "Οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται βαθιά απογοητευμένοι. Μια απογοήτευση που μετατρέπεται σε οργή και θα εκφραστεί την Κυριακή στις κάλπες" αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος. "Στην ύπαιθρο επιβιώνεις. Οι άνθρωποι φυτεύουν λαχανικά και φρούτα, εκτρέφουν κότες και ζώα και κάπως επιβιώνουν.


Στην Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη" επισημαίνει παρακάτω. "Η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία , είναι ένα μπουρδέλο" δηλώνει ο κ. Γιώργος, 60χρονος μηχανικός αυτοκινήτων από την Καλαμπάκα στο γερμανικό περιοδικό. "Από τη δικτατορία και έπειτα οι πολιτικοί κλέβουν, κλέβουν , κλέβουν με αποτέλεσμα να μας καταστρέφουν" σημειώνει ο ίδιος συνομιλώντας με τον απεσταλμένο του Γερμανικού περιοδικού. Τέλος, το ρεπορτάζ εστιάζει στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι εκπροσωπώντας την ελληνική αριστερά ενδέχεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Le Point: Πηγαίνετε Έλληνες να σας "σώσουν" οι Τούρκοι "Να αναλάβει η Τουρκία να μας "σώσει" ζητά ο διευθυντής του γαλλικού πολιτικού περιοδικού Le Point Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ, παραπέμποντας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ διερωτάται, "πρέπει να σωθεί η Ελλάδα;"! Ο κ Ζισμπέρ ασκεί οξύτατη στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο αναφέρει: "Τι κι αν οι οικονομικές λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλίθιες και γελοίες; Με ένα χρέος που αντιπροσώπευε πέρυσι το 165% του ΑΕΠ, οι Έλληνες δεν θέλουν να ακούν για λιτότητα.


 Είναι λοιπόν σκόπιμο να αναρωτηθεί κανείς αν θέλουν να σωθούν από μόνοι τους. Αν η Ευρώπη αρνηθεί να συνεχίσει να επιδοτεί την Ελλάδα με οικονομική ζημιά της, ο ΣΥΡΙΖΑ λέγεται ότι σκέφτεται να φέρει πιο κοντά τη χώρα του με τη Ρωσία. Γιατί όχι και με την Κίνα, τη Βενεζουέλα ή το Κατάρ; Εκτός κι αν η Τουρκία, ως κληρονόμος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, «αναλάβει» για ακόμα μια φορά. Μπορεί να είναι παράλογο αλλά οι απίστευτες οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, με ρυθμούς ανάπτυξης 8% και αύξηση των εξαγωγών κατά 18%, δεν της δίνουν την απαραίτητη νομιμοποίηση για να αναλάβει εκείνη την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας;".

 Ο διευθυντής του γαλλικού περιοδικού συνεχίζει στο ίδιο πνεύμα: "Όσο η Ευρώπη τη βοηθάει, τόσο η Ελλάδα εναντιώνεται: Δαγκώνει ακόμα και το χέρι που την τρέφει, όπως φαίνεται κι από την ανάδειξη της ριζοσπαστικής κι αντιευρωπαϊκής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές της 6ης Μαΐου, που διεκδικεί ρόλο πρώτης πολιτικής δύναμης στις κάλπες της 17ης Ιουνίου.

 Μέχρι την ανεξαρτησία της, το 1832, η Ελλάδα έζησε τέσσερις αιώνες υπό οθωμανική κυριαρχία. Μπορεί να είναι παράλογο αλλά οι απίστευτες οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, με ρυθμούς ανάπτυξης 8% και αύξηση των εξαγωγών κατά 18%, δεν της δίνουν την απαραίτητη νομιμοποίηση για να αναλάβει εκείνη την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας; Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τα πάντα γελοία", καταλήγει με ιδιαίτερα προκλητικό ύφος.

 ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Φανερο οτι ο κος Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ εξυπηρετει επιδιωξεις, δεν ειναι φανερο ομως ποσο μεγαλη μεριδα της Ευρωπαικης κοινης γνωμης, εχει δεχτει ηδη την αποψη αυτη.Φοβαμαι πως ειναι μεγαλη Κε Τσιπρακο!Εσυ και οι αλλοι καφενοβιοι ερασιτεχνες που ειστε ετοιμοι να παιξετε μπαρμπουτι με το μελλον των παιδιων μας.Ολοι ξερουμε οτι αυτο το καργιολακι ο ΓΑΠ μας πηγε και μας κλειδωσε μεσα σε ενεδρα.Τωρα ομως μετα τις υπογραφες του Νο 02 δεν λυνονται τα θεματακια αυτα ετσι, γιατι αν δεν μασησουν με τον εκβιασμο σου για το ντομινο Ισπανιας ,Ιταλιας σε 45 ημερες δεν θα εχουμε μαντηλι να κλαψουμε.
    ΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.