ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Γιατί φεύγει η Carrefour, ποιες τράπεζες ακολουθούν...

Επιχειρηματικές εξελίξεις με αρνητικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία έγιναν γνωστές δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς η Carrefour ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Ελλάδα. Ακολουθούν και δύο γνωστές ιδιωτικές τράπεζες, σύμφωνα με τις πληροφορίες.


Η είδηση της αποχώρησης του ομίλου λιανικού εμπορίου έγινε γνωστή από την έδρα της Carrefour, στο Παρίσι. Η γνωστή αλυσίδα δραστηριοποιείται ακόμα στη χώρα μας μέσω κοινοπραξίας που έχει συστήσει με τον όμιλο Μαρινόπουλου, στον οποίο πρόκειται να πουλήσει το μετοχικό της μερίδιο.
Από την πλευρά του, ο ελληνικός όμιλος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδυθούν 350 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της πρώην πλέον κοινής εταιρείας.

Ο λόγος που επικαλέστηκε η Carrefour για την απόφαση αποχώρησης είναι η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στη χώρα που δεν αφήνει περιθώρια προσδοκιών και αισιοδοξίας για αναστροφή του οικονομικού κλίματος.

Οι τράπεζες
Παράλληλα, ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος Credit Agricole ανέλαβε τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της θυγατρικής της, Εμπορικής Τράπεζας, στην Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, δημιουργώντας την αίσθηση προετοιμασίας για την εγκατάλειψη της χώρας σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Αλέν Στρουμπ, αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Credit Agricole, αναφερόμενος στην πορεία του τραπεζικού συστήματος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι προφανές ότι η ελληνική οικονομία διέρχεται μία ιδιαίτερα ασταθή περίοδο, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μεταβολές στη δομή του τραπεζικού συστήματος της χώρας».

Τέλος, αίσθηση αποχώρησης από τη χώρα έχει δημιουργηθεί και για την Eurobank. Σε ανάλυσή της, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η τράπεζα θεωρεί ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.