ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πήρε εξιτήριο ο Πρωθυπουργός


Εξιτήριο πήρε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Αττικό Νοσοκομείο, την ώρα που οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης ανακοίνωναν επισήμως ότι με δεδομένη την απουσία του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην κυβερνητική αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες....

Ο κ. Σαμαράς θα παραμείνει....
σε κατ’ οίκον νοσηλεία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού Πάνου Θεοδοσιάδη. Ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Οι θεράποντες ιατροί του συνέστησαν ακινησία και ως εκ τούτου δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώνεται λεπτομερώς από τους συνεργάτες του, ενώ όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 19.00 θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Aμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια επικοινωνίες και με Ευρωπαίους ηγέτες.
Πριν αναχωρήσει από το νοσοκομείο, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι όπως προαναφέρθηκε, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μη συμμετάσχουν στην κυβερνητική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν αμέσως μετά την ανάρρωση του Πρωθυπουργού να μεταβούν από κοινού στις Βρυξέλλες, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με στόχο να ξεκινήσει ουσιαστικά ο διάλογος για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά (καθώς δεν έχει ορκιστεί ακόμη ο νέος υπουργός Β. Ράπανος), ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Σήμερα έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον κ. Αβραμόπουλο με τη συμμετοχή εκτός των κ.κ. Ζανιά, Χατζηδάκη και Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, του βουλευτή Επικρατείας Χρύσανθου Λαζαρίδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. Στη σύσκεψη εξετάστηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.