ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Της εφημερίδας “Το Παρόν”

Όχι μόνο οι σκληροπυρηνικοί της Ιεραρχίας και γνωστοί "αντικομμουνιστές", αλλά ακόμη και ιεράρχες που διακρίνονται για τη μετριοπάθεια και τη νηφαλιότητα τους μένουν ενεοί με όσα φτάνουν στ' αυτιά τους από τους διαδρόμους της Κουμουνδούρου και αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.
Ποια είναι, όμως, η κρυφή ατζέντα των σκληροπυρηνικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ;
Μητροπολίτες συγκέντρωσαν όσα κατά καιρούς έχουν λεχθεί και έχουν γραφεί από σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, που μετράει ο λόγος τους.

Από "πταίσματα", όπως οι αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.λπ.) κατά της Εκκλησίας (όπως του Γ. Μηλιού, που είχε βάλει στη σελίδα του μια αφίσα όπου ποδοπατούσε κάποιος τον Χριστό), μέχρι θέσεις που οι αρχιερείς τις θεωρούν "κακουργήματα".
Συγκεκριμένα, λένε οι μητροπολίτες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες συνιστώσες έχουν ζητήσει την κατάργηση του θρησκευτικού γάμου, την αστική ονοματοδοσία για τα τέκνα, την κατάργηση του αγιασμού και της πρωινής προσευχής στα σχολεία, την αφαίρεση του σταυρού και των εικόνων από τις σχολικές αίθουσες και όλα τα κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος (νοσοκομεία κ.λπ.).
Μεταξύ ακούστηκε και η αφαίρεση του σταυρού από το εθνικό μας σύμβολο.
Επίσης, λένε στην Ιεραρχία, πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητήσει επίμονα την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το Δημόσιο, την κατάργηση του σώματος των στρατιωτικών ιερέων, την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια και της θρησκευτικής ορκωμοσίας της Βουλής.
Επίσης, έχουν τοποθετηθεί υπέρ της αντικατάστασης του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών από ένα μάθημα γενικών αρχών θρησκειολογίας και ηθικής.
Σε γενικό πλαίσιο, οι μητροπολίτες εκτιμούν πως η γραμμή που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την αποκοπή του τόπου από τις θρησκευτικές του ρίζες, την παράδοση και την ιστορία.
"Δεν μπορώ να διανοηθώ την πιθανότητα σε μια πιθανή συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ να είναι υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων η Μαρία Ρεπούση και Πολιτισμού ο Γρηγόρης Ψαριανός", έλεγε πρόσφατα νέος μητροπολίτης.
Έτερος ιεράρχης από την Πελοπόννησο ήταν πιο σκληρός: "Είναι άθεοι. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αναλάβουν την εξουσία. Εμείς όμως πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο".
Μητροπολίτης της Βόρειας Ελλάδας, όμως, ήταν πιο καθησυχαστικός: "Η Εκκλησία γνωρίζει πολύ καλά από διωγμούς και πάντα οι διώκτες είναι αυτοί που καταρρέουν και όχι η ίδια. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό και ας μη φοβόμαστε".

4 σχόλια:

  1. ελεος !!!!! θα ακουσω αλλα χαζα ? αυτα δεν ειναι οπλα για να χτηπησεις καποιον . και παρα πολλοι παπαδες εχουν κανει πραγματα που δεν τα πιανει η φαντασια , γιατι οι μητροπολιτες δεν λενε γι'αυτους ? γι'αυτο ειπε και ο κυριος οταν θα μας επισκεφτεί θα αρχίσει πρωτα απο τους ιερεις . και κατι τελευταιο , ειχα σηζητηση χτες γι'αυτο τον λογο , ξερετε τι μου ειπαν καποιοι απο την παρεα ? οτι δεν τους αρεσει καθολου που η εκκλησια περνει τοσο πολυ μερος στις εκλογες , καραμπινατο καρφωμα . ποια ειναι τα μεγαλα συμφερωντα της εκκλησιας μου ειπαν , για να περνει τετοια θεση στις εκλογες ? καποιο συμφερων θα υπαρχει . .... και μετα πήγανε την σηζητηση, στα βατοπαιδια , στα μεγαλα κυκλωματα εκκλησιας και συγκεκριμένων πολιτικων προσώπων και πολλα αλλα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άλλο να επιβάλεις και άλλο να απετις και να προτείνεις.
    ο σύριζα σε πολλά πράγματα δεν διαφέρει από τα άλλα κόμματα.

    δεν είμαι σκλάβους ούτε ζώο.θέλω να δέχονται την γνώμη μου και όχι να μου επιβάλουν την δικιά τους.

    αν μπορείς παρουσίασε μου σε τι διαφέρει ο σύριζα από τα άλλα κόμματα που μας μεταχειρίστηκαν σαν σκλαβους ζώα φίλε.

    φιλικά στο λέω χωρίς να θέλω να ανάψουμε τα αίματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ειμαι και απο τους ανθρωπους που καταδικαζουν πριν καν δικασουν καποιον . στην συγκεκριμένη περίπτωση , δεν μπορω να μιλησω για τον τσιπρα γιατι δεν κυβερνησε αυτο τον τοπο , οποτε δεν εχω πληρη εικονα .συνεπως δεν πρεπει να του φωρτωνουμε και κατι που δεν εχει κανει. εκει που εχω αποψη ειναι για τα κομματα του μνημονιου που μας καταδικασαν , βαλε μια παρενθεση εδω οτι εγω προσοπικα σαν ατομο , δεν χρωσταω ουτε δραχμη στο ελληνικο κρατος ισα ισα το ταιζω καλα εδω και χρονια , παρα ταυτα παντα εμενε καχεκτικό . και ομως εχω βρεθει σε δυσμενη κατασταση λογου της άγνοιας , των πολιτικων της συμφωρας και του μνημονιου. το ποσο και το αν διαφερει ο ΣΥΡΙΖΑ απο τα αλλα κομματα , θα το δουμε στην συνεχεια , αυτη την στιγμη οχι... και εγω λοιπον δεν δεχωμε καν να πατανε το ίσκιο μου ποσο μαλον να με μεταχειρίζονται σαν ζωο . απλα αυτη την στιγμη ετσι που εγινε η ελλαδα μας πρεπει να βοηθησουμε , και επειδη ολοι οι πολιτικοι ειναι μεσα στα σκατα ..... απλα καποιοι μπορουν ακομα να κοιτανε τα αστερια. αυτο ειναι ολο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε, έχεις δίκιο και σωστά μιλάς.

    μόνο που και αυτός δεν ρωτά άλλα επιβάλει.. έχει παρασυρθεί από τα γρανάζια του συστήματος..

    άπλα για έμενα και ο τσιπρας όσο και να θέλει να βοηθήσει δεν θα μπορέσει.αν και των θεωρό έναν από τους κάλους (αγνούς) πολίτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.