ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ποιοί θα είναι οι υπουργοί μιας … κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;


Αφού πήραν φόρα στον ΣΥΡΙΖΑ και έβγαλαν το κυβερνητικό τους πρόγραμμα, την επόμενη εβδομάδα λένε ότι θα το κοστολογήσουν κιόλας. Είναι τόσο σίγουροι ότι θα κάνουν κυβέρνηση που ορισμένοι, μάλιστα, ετοιμάζουν και υπουργικά κοστούμια. Ονόματα διαρρέουν  για το νέο υπουργικό συμβούλιο και γι’ αυτό έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα μας κυβερνήσουν από τις 17 Ιουνίου....
εφόσον ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, την Δημοκρατία αλλά και δικές μας.

Τα συμπεράσματα δικά σας για το πώς θα ασκηθεί η εξουσία. Φυσικά, κανείς δε μπορεί να μαντέψει το μέλλον. Τους είδαμε και τους άλλους, λένε χιλιάδες πολίτες που έχουν εξοργιστεί με τα ίδια πρόσωπα εδώ και 20 χρόνια. Ίδιοι άνθρωποι, ανεπάγγελτοι ή μάλλον επαγγελματίες πολιτικοί, διαπλεκόμενοι ή όχι, ικανοί ή ανίκανοι, παρέλασαν επί χρόνια και τα έκαναν μαντάρα. Γι’ αυτό και ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα.Είναι όμως ο λαός έτοιμος να βάλει πρόσωπα που θα μάθουν «στου κασίδη το κεφάλι;» Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Στο κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών, αυτός που θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κι αυτός που θα υπογράψει (ή όχι) την κατάρρευση της Ελλάδας, θα τοποθετηθεί σίγουρα ο Γιάννης Δραγασάκης. Ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα και είναι σίγουρα ο μόνος που ξέρει πραγματικά οικονομικά, κι όχι αυτά που διδάσκουν στα αμφιθέατρα αλλά που δεν έχουν καμιά σχέση με την κοινωνία. Δεν είναι από τους αριστερούς Ταλιμπάν, όμως, είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει όταν οι Ευρωπαίοι του πουν «mister Dragasakis, no money».

Άλλα ονόματα που θα πλαισιώσουν τον κ. Δραγασάκη ή θα τοποθετηθούν υφυπουργοί ή ακόμη και στην θέση του υπουργού Ανάπτυξη είναι οι καθηγητές Ευ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης και Γ. Μηλιός. Ο πρώτος και ο τρίτος είναι υπέρ τη ρήξης με την Ευρώπη κι ότι βγει, ο δεύτερος είναι πιο σοβαρός, όμως, στις τελευταίες του εμφανίσεις στην τηλεόραση έδειξε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει ο ένας τι λέει ο άλλος. Πάντως, προαλείφεται για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα έχει ο Π. Σκουρλέτης και θα έχει πολύ πλάκα η καθημερινή ενημέρωση με τους δημοσιογράφους, ειδικά με αυτούς που είναι «διαπλεκόμενοι, συστημικοί» και άλλα πολλά που χρησιμοποιούν οι Συριζαίοι.

Για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του Δημ. Παπαδημούλη, έμπειρου πολιτικού που καλείται να τα βγάλει πέρα με τους δημοσίους υπαλλήλους, τους συμβασιούχους, το νέο εκλογικό νόμο κ.λπ. Δεν αποκλείεται όμως να μπει και στο Προστασίας του Πολίτη αφού μετά την κατάργηση των ΜΑΤ χρειάζεται έναν έμπειρο πολιτικό για να συγκρατηθούν οι διαδηλώσεις. Δεν αποκλείεται όμως να τοποθετηθεί και κάποιο πιο συμβολικό πρόσωπο όπως π.χ. η κ. Νάντια Βαλαβάνη από τα πρόσωπα που είχαν ξεχωρίσει στο Πολυτεχνείο.

Για το Εθνικής Άμυνας προορίζεται ο Θ. Δρίτσας ενώ προβληματισμός επικρατεί για το Εξωτερικών αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάποιον έμπειρο διπλωμάτη, γνώστη της παγκόσμιας πολιτικής πραγματικότητας. Με ελληνοτουρκικό και Σκοπιανό να είναι πάντα «καυτά» θέματα, η επιλογή θα είναι δύσκολη. Εκτός κι αν βάλουν τη… Ζωή Κωνσταντοπούλου που όταν αρχίσει να μιλά δε σταματά.

Τη θέση του υπουργού Εργασίας φαίνεται να καπαρώνει ο Παν. Λαφαζάνης με τις ακραίες θέσεις του που θυμίζουν Ρωσία προ περεστρόϊκας. Λέτε να υποχρεώσει τα αφεντικά να προσλαμβάνουν με 2.000 ευρώ μισθό κι άμα τους αρέσει; Ο Π. Στρατούλης γνωρίζει επίσης τα εργασιακά ως παλιός συνδικαλιστής του ΟΤΕ. Ισως χρησιμοποιηθεί όταν θα κρατικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος μάλλον θα πάει ο Θέμης Δημητρακόπουλος, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Οικολόγων ενώ για το υπουργείο Υποδομών προαλείφεται η Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια στο ΕΜΠ η οποία είχε διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας.

Στο καυτό υπουργείο Υγείας θέση έχουν οι Ν. Μανιός και Η. Μπασκόζος, γιατροί και οι δύο και να δούμε πώς θα σταματήσουν τη διάλυση του ΕΣΥ και πώς θα εξευμενίσουν τους συνδικαλιστές τους στα νοσοκομεία.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, καθηγητής πανεπιστημίου ακούγεται για το υπ. Δικαιοσύνης ενώ υπάρχουν στα υπ’ όψη ονόματα καθηγητών όπως ο Α. Καζάκος (καλός στα εργασιακά) και Ζ. Παπαδημητρίου.

Τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας θα την αναλάβει η Σ. Σακοράφα που έκανε και την παρουσίαση του προγράμματος την Παρασκευή. Η Θ. Φωτίου ή ακόμη και η Αγγ. Κιάου προαλείφονται για το υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, τα ονόματα που θα παίξουν ενεργό ρόλο στην κυβέρνηση είναι η Ρένα Δούρου, ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, ο Πάνος Τρυγάζης, ο Ν. Βούτσης και οι εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενοι Λ. Κατσέλη, Π. Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος. Τέλος, ο πάντα οξύθυμος συγγραφέας Π. Τατσόπουλος και ο Τάσος Κουράκης. Δεν αποκλείεται και η δραστηριοποίηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή.

Άγνωστο τι θα κάνει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αλλά και τι θα γίνει με τους ανθρώπους του ΑΚΗ όπως ο Κοτσακάς. Επίσης, πώς θα διαχειριστεί ο Τσίπρας τους ανθρώπους των διάφορων συνιστωσών όπως οι τροτσκιστές, η Ρόζα και διάφοροι άλλοι.

Ιδού λοιπόν η νέα κυβέρνηση που καλείται να υλοποιήσει τον παράδεισο που υποσχέθηκε προχθές ο Αλέξης Τσίπρας. Βέβαια, ο παράδεισος μπορεί να μετατραπεί σε κόλαση μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά ποιος νοιάζεται στην Κουμουνδούρου; Αυτοί θα κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και θα έχουν να λένε ότι υπήρξε επιτέλους μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Για ποια Ελλάδα όμως θα μιλάμε;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.