ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

A.Μέρκελ: "Μόνο αν πεθάνω θα περάσει το ευρωομόλογο"


Κάποιος να σκοτώσει την καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ ή αν θέλει μπορεί να πεθάνει και μόνη της: «Η Ευρώπη δεν θα έχει αμοιβαιοποίηση του χρέους όσο ζω» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ....
σύμφωνα με το Reuters σε συνάντησή της με στελέχη του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν βλέπει στο εγγύς μέλλον την υιοθέτηση της πλήρους αμοιβαιότητας του χρέους μέσω ευρωομολόγων, όπως φέρεται να δήλωσε σε συνάντηση βουλευτών του FDP, εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Δεν το βλέπω, όχι όσο ζω» είπε σε σύνοδο των Ελεύθερων Δημοκρατών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η καγκελάριος, όπως μεταδίδει το Reuters τόνισε πως δεν θα υπάρξει αμοιβαιοποίηση του χρέους ούτε εντός της Γερμανίας μετά τη συμφωνία  για την έκδοση των κοινών ομολόγων "Deutschland bonds" με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Χαρακτήρισε δε, σε ομιλία της τη Δευτέρα ότι η αμοιβαιοποίηση χρέους εντός της νομισματικής ένωσης θα ήταν «οικονομικά λάθος» και «αντιπαραγωγική».

Συζητήσεις στην Ευρωζώνη για κατά περίπτωση αφαίρεση του καθεστώτος προνομιακού δανειστή του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ESM, αποκάλυψε κορυφαίο στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ.

Μία τέτοια κίνηση θα ανταποκρινόταν σε ανησυχίες χωρών όπως η Ισπανία, οι οποίες φοβούνται ότι το καθεστώς αυτό μπορεί να φοβίσει ιδιώτες επενδυτές, με την έννοια ότι εάν ένα μεγάλο ποσοστό το χρέους τους ανήκει σε άλλα κράτη-μέλη, αυτά τα κράτη, ως προνομιακοί δανειστές, θα πληρωθούν πρώτοι σε περίπτωση αναδιάρθρωσης ή χρεοκοπίας.

Ο Βόλκερ Κάουντερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU, δεν ανέφερε συγκεκριμένα την Ισπανία στην κλειστή σύσκεψη όπου έκανε αυτές τις αναφορές, αλλά δήλωσε ότι συζητείται να επιτρέπεται κατά περίπτωση σε κράτη-μέλη να λάβουν βοήθεια από τον ESM χωρίς το καθεστώς προνομιακού δανειστή.

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. σταματηστε πια να παραπλανειτε τον κοσμο με την μερκελ. η μερκελ δεν ηταν πρωθυπουργος της ελλαδος ποτε, ουτε την ψηφιζουμε να υπερασπιζεται τα συμφεροντα μας. το να δεχθει εκδοση ομολογων σημαινει στην ουσια η γερμανια να εγγυηθει τα χρεη αλλων χωρων και θα ισοδυναμουσε με προδοσια κατα της χωρας της. απο την αλλη ας κοιταξουμε την δικη μας καμπουρα και δεν εννοω τα οικονομικα αλλα το ηθος μας πριν να βριζουμε την μερκελ και τους γερμανους. ενας λαος πχ που δινει 30% σχεδον σε ενα κομμα που ζηταει την καταργηση των εθνικων παρελασεων και υποστηριζει με την συμμετοχη του την αντικατασταση τους με τα gay parade, που απαξιωνει το γαμο και την οικογενεια (με 2 παιδια εκτος γαμου ο αρχηγος τους) αλλα υπερασπιζεται το γαμο ομοφυλοφυλων, και ψηφιζει πρωθυπουργους και δημαρχους των 2 μεγαλυτερων ελληνικων πολεων προδοτες και ανθελληνες, αυτος ο λαος κατηγορει την μερκελ; για συνερθετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2:46 ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.