Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Όσα έχει πει ο Παΐσιος για το εξωτερικό… χρέος και τα δεινά των Ελλήνων!


Τα πράγματα στην πατρίδα μας, αλλά και γενικότερα στον κόσμο όλο, δεν είναι καθόλου ευχάριστα.

Οι ημέρες είναι πονηρές. Αιτία τού κακού είναι.....
οι αμαρτίες όλων μας, η αποστασία μας από τον Θεό.


Γι᾽ αυτό και όλοι μας έχουμε ανάγκη από μετάνοια. Ας παρακαλέσουμε τον Ιησού Χριστό, τον Θεό μας, να συγχωρέσει τα αμαρτήματά μας και να μας δώσει τον φωτισμό και την Χάρη Του να ακολουθούμε το άγιο θέλημά Του, για να δούμε καλύτερες ημέρες. Καταφεύγουμε στην Κυρία Θεοτόκο, την Παναγία μας, και Την παρακαλούμε να ικετεύσει τον Υιόν Της γι᾽ αυτό.

Στην συνέχεια σάς παραθέτω περικοπές λόγων τού αγιασμένου Γέροντος πατρός Παϊσίου, στους οποίους φαίνεται ο πόνος για τα συμβαίνοντα στην εποχή του, τα οποία προμήνυαν πριν από είκοσι χρόνια την σημερινή οδυνηρή κατάσταση, πού ζούμε, αλλά και τον πόνο του πάλι για την γενική κατάσταση τής πατρίδος μας με την αδιαφορία και των ηγετών της και τού λαού, γιατί παραθεωρούνταν οι ελληνορθόδοξες παραδόσεις και αξίες τής πατρίδος μας:

1. «Επέβαλαν στην χώρα μας – λέγει ο πατήρ Παΐσιος – ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο πού, όχι μόνο να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τούς τόκους αυτού τού δανείου να μη προλαβαίνουμε• μ᾽ αυτό κατάφεραν, με εύλογη δικαιολογία, να επιβάλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.

Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα δυσβάσταχτα, φόρους ασήκωτους, και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν τον λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν μ᾽ αυτό; Ακούστε• ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δέν πρόκειται να τού την χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.

Θα λένε: «Έχετε δίκιο πού διαμαρτύρεστε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί πού έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν• για να μη σάς επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κ.λπ. πρέπει να αποδεχτείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου, έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοι είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοι οι φοροφυγάδες».

Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω τού ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις και προτεραιότητες, με τις οποίες θα ξεγελούν τον κόσμο ότι θ᾽ ανακουφιστεί λίγο οικονομικά» (Από το βιβλίο τού ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Σκεύος Εκλογής, Άγιον Όρος 1996, σ. 421).

2. Στα θέματα τής πατρίδος ο άγιος Γέροντας Παΐσιος δέν ήθελε οι Χριστιανοί να είναι αδιάφοροι. Πολύ λυπόταν πού έβλεπε πνευματικούς ανθρώπους να επιζητούν να βολευτούν οι ίδιοι και να μη ενδιαφέρονται για την πατρίδα. Ο καημός του και η απορία του ήταν πώς οι υπεύθυνοι δέν αντιλαμβάνονται πού οδηγούμαστε. Ο ίδιος από παλαιά διέβλεπε την σημερινή κατάσταση και ανησυχούσε, αλλά δέν διέσπειρε τις ανησυχίες του στον κόσμο.

Έλεγε: «Από το κακό πού επικρατεί σήμερα θα βγει μεγάλο καλό».
Λυπόταν για την πνευματική κατάπτωση των πολιτών. Μιλούσε αυστηρά γι᾽ αυτούς, πού ψήφιζαν αντιχριστιανικούς νόμους. Λυπήθηκε για την αλλαγή τής γλώσσας και είπε: «Η επόμενη γενιά θα φέρει Γερμανούς να μας μάθουν την γλώσσα μας, και τα παιδιά μας θα μας φτύνουν».

Και σε κάποια επιστολή του ο Γέροντας έγραφε: «Αυτοί πού κατάργησαν τα Αρχαία πάλι θα τα ξαναφέρουν». (Βλ. το βιβλίο Βίος Γέροντος Παϊσίου τού Αγιορείτου, σ. 699).

3. Για τούς πολιτικούς κάποτε είχε πει σε κάποιον χριστιανό: «Μή φοβάσαι. Ο Θεός δέν θα επιτρέψει να γίνει κακό, θα γίνουν όμως πράματα και θάματα, πού δέν θα εξηγούνται με την λογική. Ο κόσμος θα σιχαθεί τούς πολιτικούς και θα τούς κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δέν μπορώ να σού πω πιο πολλά» (Από το βιβλίο Μαρτυρίες προσκυνητών, Ζουρνατζόγλου, 2006, σ. 425-426).

4. Ομοίως για τούς πολιτικούς ο ίδιος άγιος Γέροντας Πατήρ Παΐσιος είπε: «Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δέν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν» (Από το βιβλίο τού π. Μαξίμου Αγιορείτου Λόγοι χάριτος και σοφίας, 2001, Άγιον Όρος).

5. Σε κάποιο πνευματικό του τέκνο, πού αργότερα έγινε μοναχός, ο Γέροντας Παΐσιος τού έγραφε τον Οκτώβριο τού 1974 μετά από προσκύνημα του στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως:
«Εύχομαι ο Θεός να δώσει γρήγορα να έλθει η χάση τού τουρκικού φεγγαριού, Αμήν. Τού Αγίου Δημητρίου κλείνω δυο χρόνια πού προσευχήθηκα στην Αγιά-Σοφιά μας, και είπα τα παράπονά μου στον Καλόν Θεόν.

Με κατάλαβε ο Τούρκος φύλακας πού προσευχόμουν και με έδιωχνε έξω κ.λπ. και πρόσθεσα και άλλα παράπονα στον Θεόν. Πιστεύω δέν θα την αφήσει την Αγιά-Σοφιά μας στα χέρια των βρόμικων Τούρκων. Είναι ένας λαός σαν τούς γύφτους βρώμικος και φοβητσιάρικος. Τώρα δέν έχουν ιδανικά, διότι πριν πιστεύανε στον Μωάμεθ, αργότερα στον Κεμάλ. Τώρα ούτε στον Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφώθηκαν κάπως, και είδαν ότι ήτο ένας αγύρτης ο Μωάμεθ) ούτε και στον Κεμάλ πιστεύουν, αλλά στην σαρκολατρία.

Ενώ εμείς πιστεύουμε στον Χριστό, ο οποίος έχει συνέχεια την Θεϊκή Του Αξία, και ο Ελληνικός Λαός έχει πάντα ιδανικά, και τον Χριστό με την Παναγία μαζί του» (Από το βιβλίο Μαρτυρίες προσκυνητών, Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 450).

Ας πονέσουμε κι εμείς μαζί με τον αγιασμένο Γέροντα πατέρα Παΐσιο και τον παρακαλούμε να παρακαλέσει τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, πλησίον τού Οποίου ευρίσκεται, για την σωτηρία τής αγαπημένης μας πατρίδας Ελλάδας και για την σωτηρία όλων μας με την μετάνοιά μας.

Του Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμία

parapolitika.gr

tapandanews

3 σχόλια:

 1. κυριοι το μονο που εχω να πω ειναι , οτι το ξεπουλημα της ελλαδας και η υποταγη του ελληνα στους αλοφρονες βαρβαρους αντιχριστους συνεχειζετε . τρεις οχι ενας τρεις αρχηγοι αν και δεν θα πρεπει να λεγωνται ετσι πηγαν να διαπραγματευτουν την καταιγίδα που εσπειραν στην ελλαδα . και το αποτελεσμα ? τιποτα . για αλλη μια φορα αβοηθητη η ελλαδα στον ωκεανό χωρις κουπια . για ποιο λογο κανανε κυβερνηση ? για να μην υπαρχει ακυβερνησια λεγανε ........ ετοιμαστειτε για μεγαλα δινα . για αλλη μια φορα παίζεται και αλλο παιχνιδι στις πλατες μας με στημενα γερμανικα ζαρια. παντος απο την θεση μου αυτο το χαλι μπες ψυχή βγες ψυχή δεν το αντεχω . τα παντα εχουν διαληθει . επιχειρησεις κλίνουν δουλειες δεν υπαρχουν . σηστημα υγειας σε αντιστροφη μετρηση καταστροφης , και τουτοι τα βλεπουν ολα χαλαρα . τι θα κανουμε δεν ξερω...... για μενα δεν με μέλει, για τα παιδια μας ανυσηχω και τρελενωμαι , για τα ελληνοπουλα . τα πραγματα καθημερινα πανε απο το κακο στο χειρότερο ..... κατι πρεπει να γινει . ετσι δεν παει αλλο . αν συνεχησουμε ετσι εως τον ιουλιο και μετα ...... αποσυνθεση . ο θεος ας βοηθησει . η παναγια να βαλει το χερι της γιατι ΧΑΝΌΜΑΣΤΕ !!

  Υ.Γ. ελπιζω οι μνημονιακοι τωρα να ειναι ήσυχοι , εξαλου δεν διατρεχουν κανενα κίνδυνο οσο κοιμουνται με τα λεφτουλια τους αγκαλια το βραδυ . γιατι στο τελος μονο αυτα θα τους μεινουν να κρατανε στα χερια , ενα ματσο εφημερα διαβολοχαρτα . ολα τα υπολοιπα θα χαθουν .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μην ανησυχεις φιλε υπαρχει ο αλεξης ευτυχως για την επομενη φορα. η ηλιθιοτητα ειναι απυθμενη, αθανατη δεν τη χωραει τιποτα σε αυτο τον κοσμο. οσο για το τι θα γινουμε, οπως στρωσαμε θα κοιμηθουμε. και το κυριοτερο δεν μιλαει κανεις, ακομη και τωρα οι ελληνες σκεφτονται μηπως τι βολεψουν προσωπικα, και δεν γαμ...ται το συμπαν. Ε οχι ρε φιλε δεν παει ετσι, δεν μπορει να ψηφιζουμε, να φερομαστε, και να ζουμε σαν ζωα και να ερθει ο θεος ξαφνικα να μας σωσει. αδικια στη φυση θα ηταν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ama me to enoeis to Tsipraki, sfura kefekse! Ama pisteueis oti to Tsipraki endeiaferete sto elaxhsto gia thn Ellada, lupamai pou tha to pw ala, eisai hlithios!!!!
  Esu diabazeis tis profhteies k h kopria arnhthike k shmera na orkhsth!!! Polu kala mas kanoun me ta muala pou koubalame. H Ellada file Den einai h karekla sto dhmosio k h pistothkh karta!!!!!!! Ksupnate epitelous!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.