ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ολόκληρο αυστριακό χωριό «μετακόμισε» στην Κίνα!

 

Αυτή τη φορά οι Κινέζοι ξεπέρασαν εαυτούς και με το παραπάνω θα έλεγα! Χωρίς να μας κάνει καμία εντύπωση πια η μεγάλη τους ικανότητα στην… αντιγραφή κάθε είδους αλλά και το γεγονός ότι πολλές φορές τα πρωτότυπα «ωχριούν» μπροστά στις κινεζικές ρεπλίκες (λέμε τώρα!), το πανέμορφο αυστριακό χωριό Hallstatt «μετακόμισε» πρόσφατα στην Κίνα!
Μάλιστα, οι «αθεόφοβοι» Κινέζοι έκαναν το θαύμα τους, μεταφέροντας το αλπικό χωριό σε ασιατικό έδαφος, δίνοντας τη δυνατότητα στους Κινέζους επισκέπτες να μην χρειάζεται να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να βρεθούν στο πολυφωτογραφημένο και πανέμορφο χωριό των Άλπεων.

Ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα διατέθηκαν στην επαρχία Guangdong και 940 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου ένας από τους πλέον δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ευρώπης αλλά και «τρανταχτό» όνομα στη λίστα της Παγκόσμις Κληρονομιάς της UNESCO να… κατέβει λίγο νοτιότερα!

H κινεζική εταιρεία China Minmetals Corporation ¨κλωνοποίησε» το διάσημο χωριό, τοποθετώντας το μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στο Δέλτα του ποταμού Pearl River, κοντά στην πόλη Huizhou.

Το ολοκαίνουργιο κινεζικό Hallstatt είναι πρωτίστως ένα τουριστικό αξιοθέατο, όπως, άλλωστε και το αληθινό, ενώ σε κάθε σημείο του υπάρχει και ένα ακριβές αντίγραφο από το αυστριακό χωριό: Ο πύργος του ρολογιού, η πλατεία με τα πολύχρωμα σπίτια, τα ανθισμένα μπαλκόνια, οι ξύλινες τεχνοτροπίες στα κτίρια…


Χάρμα οφθαλμών, το αληθινό Hallstatt στην Αυστρία








Ο «κλώνος Hallstatt» στην Κίνα





Κι όλα αυτά αναμένεται να συγκεντρώσουν πλήθος επισκεπτών, όπου θα αφήσουν τον οβολό τους πίνοντας ένα τσάι κοντά στο ποτάμι ή επιλέγοντας να κάνουν τα ψώνια τους μέσα στα γραφικά σοκκάκια του χωριού!

Όσο για τις αντιδράσεις από το original χωριό; Ο δήμαρχος του αυστριακού Hallstatt απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εκδήλωση εγκαινίων της κινεζικής ρεπλίκας όπου ήταν προσκεκλημένος. Πάντως οι εκφράσεις του προσώπου του ήταν χαρακτηριστικές της δυσαρέσκειάς του.

Γιατί όπως και να το κάνουμε όταν ένα σπουδαίο δείγμα πολιτισμού και ιστορίας της Αυστρίας γίνεται «ψυχαγωγικό πάρκο» στην Κίνα, ε, δεν είναι και ό,τι περιμένεις να συμβεί! Άλλωστε, είπαμε αντιγραφή… αντιγραφή, αλλά με όριο!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.