ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Αναβάλλεται η δραστική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης λόγω ενστάσεων της…ΔΗΜΑΡ;


Γράψαμε αρκετές φορές από την Κυριακή ότι οι σκοπιμότητες και οι αναγκαίοι συμβιβασμοί της τρικομματικής κυβέρνησης οδηγούν σε υποβάθμιση (προσωρινή θέλουμε να ελπίζουμε) της προτεραιότητας που πρέπει να έχει η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και η ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Η εκτίμησή μας αυτή επιβεβαιώνεται και από το....
κείμενο της συμφωνίας των τριών κομμάτων που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα  από το “Έθνος” – και όχι επισήμως, προφανώς για να μετρηθούν πρώτα οι κοινωνικές αντιδράσεις και να μπορούν τα κόμματα να υπαναχωρήσουν μετά στις θέσεις τους.

Στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης τονίζονται τα εξής:

* Αναβάθμιση της φύλαξης συνόρων
* Αναβάθμιση αρμοδιοτήτων – διαδικασιών frontex
* Πρωτοβουλία σε Ευρώπη και με πυρήνα τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου για
*  Αλλαγή συμφωνίας Δουβλίνου και κοινή πολιτική επαναπατρισμού
* Διασπορά των παράνομων μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας ως τον επαναπατρισμό τους
* Επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου
* Προσαρμογή θεσμικού πλαισίου για απόδοση ιθαγένειας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και σε αντιστοίχηση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα
* Επιλογή υψίστης κυβερνητικής προτεραιότητας η ασφάλεια του πολίτη. Με τις απαραίτητες προσαρμογές νομικού, επιχειρησιακού και σωφρονιστικού πλαισίου ώστε να ελεγχθεί η εγκληματικότητα και να σταματήσει η ατιμωρησία.

‘Όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, είναι προφανής η προσπάθεια να συγκεραστούν οι απόψεις των τριών κομμάτων. Φαίνεται επίσης καθαρά ότι αποφασίστηκε να μην καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση, ίσως όμως να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις στην κατεύθυνση όσων ισχύουν στην Ισπανία και την Ιταλία.

Όμως για το θέμα της λαθρομετανάστευσης δε χωρούν αναβολές και συμβιβασμοί ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τον κ. Κουβέλη. Ακόμη και οι υποστηρικτές του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια βλέπουν ότι έκανε μεγάλη ζημιά κι έδωσε λάθος εντύπωση τους λαθρομετανάστες.

Τι περιμένουν, λοιπόν, και δεν τον καταργούν; Ή μήπως φτιάχνοντας τα κέντρα φιλοξενίας του Χρυσοχοϊδη θα λύσει το πρόβλημα η νέα κυβέρνηση;
 
Φυσικά στο χέρι του πρωθυπουργού είναι να προωθήσει τις πολιτικές εκείνες που θα κινούνται προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Ειδικά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, ωστόσο, δεν μπορούν να υπάρχουν πισωγυρίσματα.

Οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις και πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.