ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Τοξόπλασμα (ή πώς θολώνει το ανθρώπινο μυαλό από τα παράσιτα..)


Υπάρχουν πολλά είδη παράσιτων, τα πλέον ανατριχιαστικά είναι αυτά που ελέγχουν το νευρικό σύστημα των ξενιστών τους.




 Όπως εκείνη η σιχαμερή....
σφήκα που εναποθέτει τις προνύμφες της μέσα στο σώμα μιας αράχνης, η οποία, υπό πλήρη έλεγχο, παύει να υφαίνει τους όμορφους, ολοστρόγγυλους ιστούς της και περνά την τελευταία της νύχτα υφαίνοντας ένα κουκούλι.  Μόλις το κουκούλι είναι έτοιμο, οι προνύμφες σκοτώνουν την αραχνούλα και βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο κουκούλι, για να συνεχίσουν έτσι τον κύκλο της ζωής τους, περιμένοντας την επόμενη μεταμόρφωση. Σίχαμα.
 
Θα πρέπει να διερευνηθεί η ύπαρξη ενός ανάλογου παράσιτου, το οποίο ελέγχει τον εγκέφαλο των ανθρώπων. Χαρακτηριστική περίπτωση, που κινεί τις υποψίες, είναι αυτή πρώην ηγέτη χώρας. Ο ηγέτης αυτός με πρωτοβουλία του (;) και συγκατάθεσή του τράβηξε τη χώρα σε περιπέτειες, από τις οποίες όλα δείχνουν ότι το ξεμπέρδεμα θα είναι δύσκολο κι οδυνηρό. 

Ταυτόχρονα, δήλωνε ότι κυβερνούσε μια διεφθαρμένη χώρα. Όλα αυτά με ανησυχητική, ολύμπια ηρεμία και γαλήνη, ολίγον τι ως in-the-closet zombie. Αντίθετα, ο πρώην ηγέτης σχολίασε πρόσφατα ότι η χώρα του λειτούργησε ως πειραματόζωο κι ότι οι πολίτες της ποτέ δεν συνιστούσαν πρόβλημα.

Δεν μπορώ παρά να υποψιαστώ ότι πίσω απ’ όλα κρύβεται ένα αναγουλιαστικό παράσιτο, που έθεσε υπό πλήρη έλεγχο τον εγκέφαλο και τη βούληση του πρώην πρωθυπουργού. Ο οποίος –φυσικά– στερείται ευθυνών

Το ευτύχημα [γι' αυτούς που πλήττονται] είναι ότι, αντίθετα με τις παραστατικές σφήκες που σκοτώνουν στο τέλος την αράχνη, το άγνωστο παράσιτο εγκαταλείπει τους ξενιστές του, αφήνοντάς τους αλώβητους, μια χαρά. Να περνάνε αυτοί καλά, κι εμείς πολύ -μα πολύ- χειρότερα.

[Του Θωμά Ξωμερίτη, με τίτλο "Τοξόπλασμα", από xomeritis.blogspot.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.