ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο Γιάννης Στουρνάρας υπουργός Οικονομικών


Και το όνομα αυτού Γιάννης Στουρνάρας. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέμενε στην....
υπέρβαση που εγκαινίασε από την προηγούμενη εβδομάδα και επέλεξε για τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον καθηγητή και γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα. Έναν άνθρωπο με τεράστια εμπειρία, διαπραγματευτικό ταλέντο και γνώση των διεθνών σχέσεων, και μπορεί να προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν είναι άγνωστος στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Αντίθετα, είναι ο άνθρωπος που από τη θέση του προέδρου του ΣΟΕ και ειδικού διαπραγματευτή της ελληνικής κυβέρνησης το χρονικό διάστημα 1997 -2000 οδήγησε τη χώρα στην ΟΝΕ. Γνωρίζει όλους τους ομολόγους του πλέον στην ευρωπαϊκή ένωση, συχνά είναι ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και think tank και γενικά θεωρείται από τους ξένους, από πιο αξιόπιστους τεχνοκράτες που διαθέτει η χώρα μας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Τελείωσε το Δημόσιο Γυμνάσιο Φιλοθέης το 1974 και αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το οποίο απέκτησε Master και Διδακτορικό (MPhil 1980, DPhil 1982) με ειδικότητα στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική. Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάστηκε από το 1981 έως το 1985 ως Research Fellow και Lecturer στο Κολλέγιο St. Catherine΄s. Παράλληλα εργάστηκε ως Ερευνητής στο Ινστιτούτο Ενεργειακών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου με ειδικότητα στην αγορά πετρελαίου και τις επιπτώσεις των πετρελαϊκών κρίσεων στην παγκόσμια οικονομία. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (1986-1989) σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής, και της Τράπεζας της Ελλάδος (1989-1994) σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής. Την περίοδο εκείνη εκπροσωπούσε την Τράπεζα της Ελλάδος ως αναπληρωματικό μέλος στις Συνόδους των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Με ανακοίνωσή του το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει ¨”με ανακούφιση και ικανοποίηση” όπως σημειώνει, την επιλογή του καθ. Γιάννη Στουρνάρα, στη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Ο νέος υπουργός, αναφέρεται στην ανακοίνωση του επιμελητηρίου, είναι η επιτομή του δημιουργικού τεχνοκράτη, είναι σε βάθος γνώστης της ελληνικής οικονομίας και χαίρει μεγίστης εκτίμησης στο εξωτερικό.

“Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο κύριος εμπνευστής αλλά και σχεδιαστής του νέου αναπτυξιακού προτύπου της χώρας, μόνου ικανού να ξανακάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική και να ανοίξει τον δρόμο τόσο προς την έξοδο από την κρίση όσο και προς την ανάπτυξη.

Το αισθάνεται, επίσης, δικαιωμένο γιατί έχει βασίσει όλες τις πρόσφατες μεγάλες του οικονομικές παρεμβάσεις και πιο συγκεκριμένα
την πρότασή του “Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας – Σε αναζήτηση στρατηγικής”
και τελευταία τις “Δέκα Δράσεις για την έξοδο Από την κρίση” στην ουσιαστική δουλειά
του Γιάννη Στουρνάρα, του ΙΟΒΕ και της Boston Consulting Group.

Η συμπλήρωση της εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τον νέο Υπουργό Οικονομικών δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για να ανακτήσει η Ελλάδα διεθνώς την χαμένη αξιοπιστία της”.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.