Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: «Αντικατάσταση του μνημονίου»

Για «αντικατάσταση» του μνημονίου και «επαναδιαπραγμάτευση» των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης μίλησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα δίνοντας με τον τρόπο αυτό ένα πιο ξεκάθαρο δείγμα του τι θα κάνει σε περίπτωση που αναλάβει την πρωθυπουργία.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας  υποστήριξε ότι η «ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ» διασφαλίζει το κέρδος της Ισπανίας η οποία πέτυχε χρηματοδότηση χωρίς την συνοδεία Μνημονίου και σημείωσε το «όχι στο Μνημόνιο του κεντροδεξιού Ραχόι στην Ισπανία είναι το όχι στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, είπε: «αυτές τις μέρες, η Ισπανία πέτυχε τη στήριξή της από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς,  χωρίς Μνημόνιο. Λέγοντας όχι στο Μνημόνιο. Και δεν βγήκε από το ευρώ. Δεν γύρισε στο προηγούμενο εθνικό της νόμισμα. Το όχι στο Μνημόνιο του κεντροδεξιού Ραχόι στην Ισπανία είναι  το όχι στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ελλάδα. Το όχι του  Σαμαρά της Ισπανίας απομονώνει τον Σαμαρά της Ελλάδας. Τον τελευταίο τυφλό πολιτικό φίλο της κυρίας Μέρκελ στην Ευρώπη. Μαζί με τον κύριο Βενιζέλο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε το μνημόνιο «παλιόχαρτο» ενώ επισήμανε πως «δεν υπάρχει πιο το δίλημμα ευρώ η ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνοντας όρι «και ο κ. Σόιμπλε δήλωσε “δεν θέλουμε και δεν μπορούμε νομικά να εκδιώξουμε κανένα από την ευρωζώνη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.