Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Μια περίεργη...συνωμοσιολογία - παρατήρηση :"Η οικονομική κρίση και ο οικονομικός πόλεμος προτιμάει τις βαθιά θρησκευόμενες χώρες;"


Ελλάδα....


Η Έκθεση για τις Διεθνείς Θρησκευτικές Ελευθερίες, που συντάσσει κάθε έτος το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει για την Ελλάδα (2007)· «Περίπου το 97% των πολιτών αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ανήκουν στην (αυτοκέφαλη) Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος». (According to the U.S. State Department, an estimated 97% of Greek citizens identify themselves as Orthodox Christians, belonging to the Greek Orthodox Church.)


Κύπρος
Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η συντριπτική πλειονοψηφία του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ποσοστό 95% είναι Χριστιανοί Oρθόδοξοι και ανήκουν στην αυτοκέφαλη Oρθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου. (According to the 2001 census, 94.8% of the population are Christian Orthodox...)


Ιρλανδία 
Στην Ιρλανδική Δημοκρατία υπερισχύει ο Ρωμαιοκαθολικισμός με ποσοστό 92%. Σε απογραφή του 2006 το ποσοστό αυτό εμφανίζεται στο 87% (in 2006, 86.8% of the population identified themselves as Roman Catholic), όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι υπάρχει και ένα ποσοστό γύρω στο 6% ανθρώπων που προέρχονται από ρωμαιοκαθολικές οικογένειες και δηλώνουν άθεοι ή χωρίς θρησκεία, αλλά αν χρειαστεί να συμμετάσχουν σε θρησκευτικές τελετές, τότε θα προτιμούν τον ρωμαιοκαθολικισμό. Επομένως το 92% δεν απέχει από την πραγματικότητα.


Ισπανία
Οι Ισπανοί είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους χριστιανοί Ρωμαιοκαθολικοί σε ποσοστό τουλάχιστον 71% (according to an April 2012 study by the Spanish Center of Sociological Research about 71% of Spaniards self-identify as Catholics), αλλά στην πραγματικότητα, αν προσθέσουμε και τους αδιάφορους θρησκευτικά που έχουν ρωμαιοκαθολικές ρίζες, κουλτούρες και προτιμήσεις, το ποσοστό προσεγγίζει ίσως το 90%. Πάντως ανεξαρτήτως ποσοστών, έχει σημασία ότι η επίδραση της Ρωμαιοκαθολικής θρησκείας στην Ισπανία είναι πολύ μεγάλη, μεγαλύτερη από την επίδραση που έχει στην Ιταλία. Ο Ρωμαιοκαθολικισμός στην Ισπανία σχεδόν... κυβερνάει, έχει περίπου την εξουσία του καρδινάλιου Ρισελιέ στην Γαλλία των Τριών Σωματοφυλάκων, αλλά λίγο πιο αφανώς!


Πορτογαλία
Σύμφωνα με την CIA τουλάχιστον το 85% των Προτογάλων είναι Ρωμαιοκαθολικοί. (According to the CIA World Fact Book, 84.5% of the Portuguese population are Roman Catholic.)


Ιταλία
Ο Ρωμαιοκαθολικισμός είναι η θρησκεία της συντριπτικής πλειονοψηφίας των κατοίκων της Ιταλίας, αφού τουλάχιστον το 88% των κατοίκων αυτοπροσδιορίζονται ως ρωμαιοκαθολικοί. (The proportion of Italians that identify themselves as Roman Catholic is 87.8%.) Πιθανώς το ποσοστό να είναι πολύ μεγαλύτερο, υπερβαίνον το 90%. Άλλωστε στην Ιταλία βρίσκεται και το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που είναι το παγκόσμιο διοικητικό κέντρο του Ρωμαιοκαθολικισμού.


Γαλλία
Οι Γάλλοι ανήκουν στον Ρωμαιοκαθολικισμx σε ποσοστό πάνω από 80%, επειδή όμως τα τελευταία 50 χρόνια όλο και περισσότεροι Ρωμαιοκαθολικοί δηλώνουν «άθεοι» ή «αδιάφοροι προς την θρησκεία», το ποσοστό των δεδηλωμένων Ρωμαιοκαθολικών το 2009 φαινόταν μόλις 64%. (A survey by the Catholic newspaper La Croix found that whilst in 1965, 81% of the French declared themselves to be Catholics, in 2009 this proportion was 64%.)


Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι μέχρι τώρα η οικονομική κρίση δεν έχει αγγίξει αισθητά καμμία προτεσταντική χώρα (Γερμανία, Φιλλανδία, Δανία κ.λπ.) ούτε το αγγλικανικό Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά χτυπάει αποκλειστικά Ρωμαιοκαθολικές και Ορθόδοξες χώρες. Από τις Ρωμαιοκαθολικές χώρες, η κρίση προτιμά εκείνες που έχουν πληθυσμό με έντονη θρησκευτικότητα, είναι δηλαδή κατά πλειονοψηφία πιστοί Ρωμαιοκαθολικοί. Ενώ Ρωμαιοκαθολικές χώρες που έχουν υψηλά ποσοστά αθέων και αδιάφορων θρησκευτικά κατοίκων και που οι πιστοί Ρωμαιοκαθολικοί συνεχώς λιγοστεύουν δείχνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα στα οικονομικά από τις «πιστές» χώρες.


Γενικώς οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά είναι πιο άθεες, ενώ οι χώρες του Νότου έχουν πιο πιστούς και θρήσκους χριστιανούς. 

Η Αυστρία από 90% Ρωμαιοκαθολικών το 1950 σήμερα έχει μόνο 60% που συνεχώς μειώνεται. Στην Ουγγαρία η θρησκευτικότητα είναι μόλις 33%. Η Γαλλία με το επισήμως άθεο κράτος και το υψηλό ποσοστό αθεΐας των κατοίκων της μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να ξεφύγει από την "θηλιά" της κρίσης. Μέσα από αυτήν την θεώρηση ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η περίπτωση της Κύπρου, η οποία όταν το 2004 εντάχτηκε στην ΕΕ, λεγόταν ότι άλλες χώρες εντάχτηκαν παρακαλώντας γονατιστές, διότι δεν πληρούσαν τα οικονομικά κριτήρια, ενώ η Κύπρος εντάχτηκε αξιοπρεπώς, διότι πληρούσε και με το παραπάνω τις οικονομικές προϋποθέσεις, και η οποία όταν το 2008 υιοθέτησε το ευρώ ως εθνικό νόμισμα, είχε μια από τις κρίσεις;

logokritis

ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σχόλιο Πελασγού : Μήπως αυτοί που οργανώνουν και εξαπολύουν τις "οικονομικές κρίσεις" έχουν απώτερους στόχους, από το οικονομικό;;
Μήπως η παγκοσμιοποίηση και τα τσιράκια της ενδιαφέρονται να χτυπήσουν πρωτίστως την θρησκευτικότητα, την εθνική συνοχή και τις παραδόσεις των λαών, διότι έτσι θα είναι πολύ πιο..απλό το έργο τους; 


ellinonpaligenesia


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ναι δεν πιτστευουν οι βοριοι . παντος μια παρεα γερμανων το καλοκαιρι που γιορτάζαμε την παναγια μας το 15αυγουστο , και εχω και την εορτή μου με κοιταγαν σαν Αρειανό . μου ειπαν οτι αυτοι στην γερμανια δεν γιορτάζουν τετοια . μονο γενεθλια . γι'αυτο και αν τους βλεπατε σαν οικογενεια εδειχναν ο καθενας ξενος μεσα σε ξενους . εχουν εκατομμυρια ετη φοτος απο εμας εδω , σε κουλτουρα και σε θρυσκεια , και σε πολλα αλλα . τι δουλεια ειχαμε εμεις με αυτους ? ποιος μας ξεκολησε απο τις ριζεσ μας και μας εβαλε στην ευρωπη του πονου ? ποιος πολιτικος πηρε αυτη την αποφαση χωρις καν να μελετησει τις συνεπειες ? και ρωταω για αλλη μια φορα σαν ελλην . δεν ηταν καλυτερα ποιο παλια με αυτα που ειχαμε , με την ηρεμια μας , με την δραχμη μας ? τι τα θελαμε εμεις τα κγαζετ ολα και τις πολυεθνικες που φυτρωναν σαν μανιταρια ? ειμασταν απλοι , γεματοι χαμογελο ημασταν ελληνες . τωρα ? ειναι δυσκολο να παμε πισω . τα ευρωπαικα κυκλωματα ξοδεψαν εκκατομυρια , για να μας φερουν εδω που ειμαστε , δεν θα αφησουν κανενα να τους χαλασει το σχεδιο της καταστροφης της θρησκείας ,και της απάρνησης των ριζων μας . αυτη ειναι η νεα ταξη πραγματων . θελουν τον ανθρωπο δουλο να δουλευει μονο να γυριζει το νομισμα τους , και να ειναι παντα υπό.ποια ειναι η ποιοτητα ζωης λοιπον ? απλα να συκγατικω με την οικογενεια μου , και να βρισκωμαστε μονιμα στην νιρβανα του χρηματος ? αυτη ειναι η νεα ταξη πραγματων λοιπον . εξω θρησκεια , εξω οικογενεια , εξω το ενδιαφερον για τον συνανθρωπο μας , αξω απο την αγαπη για την φυση . σε ολα αντιθετοι προς τον νομο του κυριου . γι'αυτο και ειναι αντιθετοι , γιατι ειναι αντιχριστοι . πιστευουν μονο στον θεο τους ΤΟ ΧΡΗΜΑ !! μακαρι να ηταν αυτο που θα τους εσωνε ..... αλλα δυστιχως , στην πραγματικοτητα ειναι δυστυχισμένοι, και το ξερουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.