ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Θα έχουμε αύριο κυβέρνηση; Τι επιδιώκει ο Σαμαράς – Οι όροι του ΠΑΣΟΚ - Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει σχήμα και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

- Πρωθυπουργός ο Σαμαράς με κυβέρνηση τεχνοκρατών με την σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προσανατολίζεται η ΝΔ
- Πληροφορίες Newsit: Όρος του ΠΑΣΟΚ να μην υπάρχουν δικά του στελέχη στην κυβέρνηση
- Λέει ότι δεν θα αφήσει την χώρα ακυβέρνητη και ζητάει να πάνε όλοι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς διερευνητικές
- Τι εννοούσε ο Κουβέλης για τον σχηματισμό κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα
- Από αύριο οι διερευνητικές εντολές - Τι προβλέπεται στο Σύνταγμα

Την επόμενη ημέρα και τον σχηματισμό κυβέρνησης κοιτάει ήδη η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά να επιχειρεί να πείσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχουν σε ένα σχήμα που θα οδηγήσει την χώρα με μια σταθερή διακυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μην πει εύκολα το ναι και θα θέσει όρους στους οποίους θα είναι αμετακίνητο.

Για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει ως όρο να μην συμμετάσχουν δικά του στελέχη στην κυβέρνηση, αλλά να στηρίζει κυρίως με ψήφο ανοχής.

Η ΝΔ από την πλευρά της, για να διευκολυνει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και την ΔΗΜΑΡ αναμένεται να προτείνει κυβέρνηση με λίγα πολιτικά πρόσωπα και πολλούς τεχνοκράτες.

Ενα μοντέλο δηλαδή κυβέρνησης Μόντι.

Η ΝΔ λέει επίσης ότι "ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός". Στέλεχος του κόμματος έλεγε αν "αν κάποιος διαφωνεί ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί εκείνος τον οποίο ψήφισε δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός".

Το σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έχει τον πρώτο λόγο στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η κυρία Φώφη Γεννηματά στους δημοσιογράφους, το ΠαΣοΚ επειδή έχει συναίσθηση της ευθύνης του δεν θα επιτρέψει να οδηγηθεί η χώρα στο χάος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει ότι θα παραμείνει αντιπολίτευση, το ΠαΣοΚ θα ζητήσει τουλάχιστον να δεσμευτεί για τη στάση που θα τηρήσει από τη θέση αυτή σε ότι αφορά το διαπραγματευτικό πλαίσιο με την τρόικα.

Επίσης και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής ή στήριξης, υπό προυποθέσεις, κυβέρνησης στην οποία πρωτεύοντα ρόλο θα έχει η Νέα Δημοκρατία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.