ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Απίστευτο: Προσέλαβαν 70.000 δημοσίους υπαλλήλους τα τελευταία δύο χρόνια!


Απίστευτο και όμως ΠΑΣΟΚΙΚΟ.

Τα δύο τελευταία χρόνια, που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε κατά 70.000!

Σύμφωνα με ...
το «το Βήμα της Κυριακής» με την έκθεση της μόνιμης αντιπροσωπείας της Τρόικας στην Αθήνα, οι κανονικές ή πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αναπληρώθηκαν με περίπου 70.000 νέες προσλήψεις τα δύο τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι τομείς στους οποίους το προσωπικό αυξήθηκε είναι οι ΟΤΑ, η Υγεία, τα σώματα ασφαλείας και το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας προκύπτει ότι το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός του μόνιμου προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (της γενικής κυβέρνησης) έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα. Το σύνολο σχεδόν των κενών θέσεων καλύφθηκε με νέες προσλήψεις.

Αλλά και το 2011, χρονιά που η τρόικα επέβαλε αυστηρότερη εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» ενώ απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο 40.025 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 24.266 άτομα, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν με διορισμούς.

ΥΠΟΙΚ: Ο κ. Ζανιάς δεν παρέδωσε καμία έκθεση

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, τονίζει ότι «καμία έκθεση δεν έχει παραδοθεί στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τον απλό λόγο ότι αυτή δεν έχει αναλάβει ακόμη».

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι «τέτοια Έκθεση δεν παραδόθηκε σε κανένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση «για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία», από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του υπουργείου υπογραμμίζει ότι «όπως καθαρά αναφέρεται και στην πρώτη παράγραφο του κειμένου της Έκθεσης, η οποία αποδίδεται στη μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα, το αντικείμενο της Έκθεσης αφορά άλλο υπουργείο και όχι το Υπουργείο Οικονομικών».

newspost

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.