ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΝY Times για συνομιλία Παπούλια-Μέρκελ: "Λεκτικός πόλεμος γύρω από την κρίση του ευρώ"



Την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του Έλληνα προέδρου Κάρολου Παπούλια σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα New York Times σε άρθρο της με τίτλο «Λεκτικός πόλεμος γύρω από την κρίση του ευρώ».
Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι χθεσινές συνομιλίες μεταξύ της καγκελαρίας και του Προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας, καθώς και οι αντιδράσεις που προέκυψαν από όλους τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς».

«Όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι η Ανγκέλα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κάρολο Παπούλια την Παρασκευή», αναφέρει. «Με την ανακοίνωση από ελληνικής πλευράς μέσω του Δ. Τσιόδρα ότι η κα Μέρκελ ζήτησε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ, η Γερμανία έσπευσε να διαψεύσει το γεγονός».
«Η τόσο ταχεία καταδίκη από τους Έλληνες πολιτικούς φανερώνει σαφώς τα αισθήματα της Αθήνας σε θέματα εθνικής κυριαρχίας. Κορυφαίοι ηγέτες της Ευρώπη επίσης τάσσονται κατά της ελληνικής εξόδου από το ευρώ».
«Η θέση της Γερμανίας είναι πολύ λεπτή αφού δεν θέλει να ενθαρρύνει τις δυνάμεις τις αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις πρόσφατες εκλογές. Διατηρεί όλους τους δυνατούς διαύλους επικοινωνίας με τους Έλληνες ψηφοφόρους λέγοντας ότι το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη των 17 εξαρτάται άμεσα από την εκλογή κυβέρνησης που θα διατηρήσει τη συμφωνία του δανείου».
«Ενώ η επίσημη στάση είναι ότι η στήριξη της Ελλάδας και η παραμονή της στη ζώνη του ευρώ, πολλοί ισχυροί άνθρωποι της Γερμανίας θα ήθελαν να τη δουν να οδηγείται εκτός και ως παράδειγμα για τις άλλες χώρες».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.