Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Μίλησε το αρχείο του Ακη

Μίνα Μουστάκα

Νέα στοιχεία - φωτιά για τη δράση της οργάνωσης που κατά την κατηγορία φέρεται να είχε συστήσει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών.
«Κάθε σελίδα είναι και ένα έγκλημα», λένε χαρακτηριστικά εισαγγελικοί κύκλοι θέλοντας να δείξουν την αξία των ευρημάτων που κατασχέθηκαν σε σπίτια και γραφεία των κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Για τον λόγο αυτόν ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής θα κάνει φύλλο και φτερό το αρχείο και το ημερολόγιο που φέρεται ότι τηρούσε ο πρώην υπουργός, κρατώντας σημειώσεις που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες για την πληρέστερη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι από το σύνολο των νέων αποδεικτικών στοιχείων που εισρέουν στη δικογραφία δένουν οι κατηγορίες, καθώς φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζονταν μεταξύ τους, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι απολογούμενοι επέλεξαν να ακολουθήσουν την τακτική «δεν είδα και δεν γνωρίζω τίποτα».
Ολα τα κατεσχεμένα στοιχεία μένει τώρα να τα μελετήσει ο ανακριτής μαζί με αντίγραφα από τα έντυπα Ε9 των κατηγορουμένων για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του, που θα είναι αιτήματα νέων δικαστικών συνδρομών, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και ενδεχόμενες δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων, εκτός από το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που είναι ήδη δεσμευμένο.
Στόχος του δικαστικού λειτουργού είναι να έχει ολοκληρώσει την έρευνά του για τα περιουσιακά στοιχεία του Ακη Τσοχατζόπουλου μέσα σε τέσσερις μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων ώστε να μη σέρνονται σε βάθος χρόνου αυτές οι υποθέσεις. Γι' αυτό δεν αποκλείεται, αν κριθεί αναγκαίο, οι κατηγορούμενοι να κληθούν σε συμπληρωματική απολογία από τον ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις με βάση τα νεώτερα στοιχεία της δικογραφίας.

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ. Ωστόσο, ο κύκλος των ανακριτικών ερευνών διευρύνεται καθώς ήδη διαβιβάστηκε στον Γαβριήλ Μαλλή η δικογραφία για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214, υπόθεση για την οποία έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις εις βάρος 29 μη πολιτικών προσώπων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία.
Το ίδιο αναμένεται και με τη δικογραφία για την προμήθεια των Tor M-1. Λόγω του όγκου των δικογραφιών μάλιστα ορίστηκε ήδη και επίκουρος ανακριτής, ο Ηλίας Σταυρόπουλος , ώστε να συνδράμει τον συνάδελφό του στη διερεύνηση όλων των υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.