Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΣΤΟ ΦΩΣ "ΜΥΣΤΙΚΟΙ" ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
Λογαριασμούς στην γαλλική τράπεζα Credit Lyonnais, μέσω των οποίων διακινούνταν χρηματικά ποσά ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ διατηρούσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της υπόθεσης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του «Το Βήμα», τα στοιχεία για τους «μυστικούς» λογαριασμούς του Ακη Τσοχατζόπουλου στην Credit Lyonnais, αποκαλύφτηκαν από την έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Κομνά Τράκα. Σύμφωνα με διαβιβαστικό έγγραφο που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ στο ίδιο χώρο εντοπίσθηκαν στοιχεία για λογαριασμούς της κυρίας Βίκυς Σταμάτη και του κ. Νίκου Ζήγρα στην ελβετική τράπεζα UBS αλλά και σε άλλες αυστριακές και γερμανικές τράπεζες.

Στους λογαριασμούς αυτούς φέρεται να διακινούνται -την δεκαετία 2000-2010- χρηματικά ποσά της τάξης περίπου των δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Οπως αναφέρουν οι δικαστικοί λειτουργοί πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της δικαστικής έρευνας αφού καταδεικνύουν ότι ο πρώην υπουργός ήταν κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό όπου χειριζόταν τεράστια χρηματικά ποσά.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τη λήψη συμπληρωματικών απολογιών από τους κατηγορουμένους στον Κορυδαλλό ενώ υπάρχει και η σκέψη για διεξαγωγή δίκης εξπρές για την υπόθεση, το ερχόμενο φθινόπωρο. Εν τω μεταξύ, νέα εντυπωσιακά στοιχεία φαίνεται να ανακύπτουν από τις δύο καταθέσεις που έχει δώσει η οδοντίατρος κυρία Σώνα Λεοντοπούλου πρώην σύζυγος του ξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα. Σύμφωνα με αυτές ο κ. Ζήγρας - ο οποίος δεν έχει καμία πολιτική ιδιότητα - φέρεται να είχε συναντήσεις, με άγνωστο περιεχόμενο, με δύο υπουργούς της Κύπρου και της Αυστρίας αλλά και με έναν ιδιαίτερα γνωστό έμπορο όπλων ο οποίος είχε απασχολήσει την δεκαετία του '90 τα ΜΜΕ για ύποπτες δοσοληψίες..

newsbeast.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.