Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Νέο άγριο χαράτσι επιβάλλει η ΔΕΗ!Νέο χαράτσι στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος επιβάλλει η ΔΕΗ, μέσω αύξησης  των εγγυήσεων σύνδεσης, η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι και σε εξαπλασιασμό της αξίας της μηνιαίας κατανάλωσης!!

Η ΔΕΗ, μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στην οικονομική επιβάρυνση από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, η αξία των οποίων ξεπέρασε το 1,2 δις. ευρώ, κυρίως μετά την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, προχωρά σε νέα εισπρακτικά μέτρα, επί δικαίων και αδίκων, προκειμένου να μπαλώσει τις χαώδεις τρύπες στα οικονομικά της, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόταση που απέστειλε η ΔΕΗ προς τη ΡΑΕ, ζητά την αύξηση του ποσού που καταβάλλουν οι καταναλωτές ως εγγύηση για την ηλεκτροδότησή τους, σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται καθυστερήσεις στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και, το κυριότερο, κάθε φορά που αναπροσαρμόζονται τα τιμολόγια.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι καθυστερούν την εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος, συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού τέλους, πέραν του 80ήμερου που προβλέπεται πριν από τη διακοπή ηλεκτροδότησης, θα λαμβάνουν στον επόμενο λογαριασμό πρόσθετο χαράτσι που θα φθάνει μέχρι και έξι φορές την αξία της μηνιαίας κατανάλωσης!!!

Το ίδιο θα ισχύει και σε όσους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών και έχουν επανασυνδέσει αυθαίρετα τους μετρητές.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. αυτοι δεν λεγανε οτι η ΔΕΗ ειναι μια κερδοφόρα και οχι προβληματική επιχείρηση ? παλι με το συνολο τα εβαλε η ΔΕΗ ? οταν θα φωναζουν βοηθεια γιατι θα γινει ιδιωτικη τοτε θα τα πουμε , ερχετε η σειρα τους και αυτων σιγα σιγα μην ανησυχούνε .....και στο κατω κατω ειναι σιγουρο οτι θα παρουν χρημα απο το νεο σύστημα ? εγω παλι δεν το βλεπω ..... παντος εχουν και αυτοι μεριδιο για την καταντια της χωρας , οταν περνανε αστρονομικα ποσα διευθυντές, και καποιοι κατι εκτος εδρας περιεργα, και τετοια ... καλα ειπε , μαζι τα φαγαμε . αντε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.