ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Γιουνκέρ: Μην κουνάτε το δάχτυλο στους Έλληνες


«Δεν μπορούμε να επέμβουμε στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών κομμάτων» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup σε δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο.

«Εάν η Αθήνα χρειάζεται χρόνο για το σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να της τον δώσουμε» σημειώνει Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, συστήνοντας στους Ευρωπαίους «να μην κουνούν το δάκτυλο στους Έλληνες, αλλά να τους αφήσουν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν».  Ο πρόεδρος του Eurogroup απορρίπτει έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν θα έβλεπε αρνητικά να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων.
Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα αφού σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Γιουνκέρ.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. να πω και εγω μια κουβεντουλα εδω την γνωμη μου παντα ο τιτλος ? η ελλαδα ο εφιαλτης της ευρωπης ... λοιπον η γερμανια και κατ΄επεκταση η ευροζωνη εχει παθει μπλακ αουτ , με τα αποτελεσματα των εκλογων . δεν πιστευαν ποτε οτι θα μπορουσε ο ελληνακος που μεχρι τωρα τον ειχανε στις φαπες να πει οχι τρανταχτο στους δυναστες του .λοιπον μας εχουν πει ολα τα τρομακτικα σεναρια τι θα παθει εν ολιγης η ελλαδα αν φυγει απο το ευρωνόμισμα . εγω θα σας πω λοιπον (δωστε λιγο βαση σε αυτο παρακαλω ), τι θα παθει η ευρωζωνη αν η ελλαδα εγκαταλείψει το εβρω .ακουσατε καμια ξενη εφημεριδα να μιλαει γι'αυτο ? οχι βεβαια θα κλησει αυριο πρωι . πρωτον . μετα την εξοδο μας θα δημιουργήσουμε οικονομικο τεκτονικό σεισμό , που σαν παρα πολυ ευαιστητο νομισμα το εβρω θα κατρακυλήσει στα παγκοσμια χρηματιστηρια . η ανακαμψη του θα ειναι παρα πολυ δυσκολη στην συνεχεια . δευτερο καποιες αλλες χωρες που τις γνωριζουμε μιας και φροντισαν καποιοι να εχουν την ιδια τυχη με την ελλαδα θα τους πουνε με την σειρα τους και αυτοι μπαι-μπαι . εκει αρχιζει και η αντιστροφη μετριση , σαν κακοφτιαγμενο παζλ απο τους οικονομικους τριγμους και την αβεβαιότητα που θα εχει περασει για τα καλα στο πετσι της ευρωπης για το μελον του νομισματος θα επελθει η κατρακύλα . η γερμανια λογου γοήτρου βασικα θα ριξει πολυ χρημα απο τα ταμεια της για να σωσει οτι προφτάσει . αυτο ομως θα παρουσιασει μετα απο λιγο νευρικοτητα στα χρηματιστηρια και το εβρω θα ειναι σαν μια φθηνουσα γραμμη επανω σε ενα διάγραμμα . οι συνεπειες δεν σταματανε εκει αφου τελικα θα υπαρχει ενας αρνιτικος αντίκτυπος σε ολη την ευρωπη αλλα και οχι μονο . οπως καταλαβαίνετε η γερμανια αυτη την στιγμη πεζει ενα ψυχρό διπλοματικο παιχνιδι ,γιατι και αυτη βρισκετε σε παρα πολυ δυσκολη θεση . οι δικοι μας οι πολιτικοι να το πω ετσι θα μπορουσαν να εκμεταλευτουν την ολη κατασταση και να απαιτήσουν τα αυτονοητα απο τους δανηστες μας . το νιωθουν ομως .... αλλη ιστορια αυτη . ειναι καθαρα ενας ψυχρός οικονομικος πολεμος το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο .... τι γινετε ομως οταν το αγκαθι απο το μικρο ψαρι κατσει στον λαιμο του γιγαντα ? αυτο συμβαινει και τωρα . ειχαμε ενα καλο οπλο επι παπαντρεου που θα μπορουσε να σβήσει μονομιας το χρεος μιας και τοτε η ευρωπη ηταν τελειως απροετοίμαστη για μια εξοδο ενος μελους . δεν το εκανε απλα γιατι μαλον το μυαλο του δεν πήγαινε τοσο μακρια . τωρα μπορουν να καταλαβουν κατι οι υπολοιποι ? γιατι μας απηλουν κατα καποιο τροπο οτι η μνημονιο η εξω . απο την αλλη οταν βλεπουν ενα βημα μπροστα απο την ελλαδα για εξοδο, μιλανε για κυβερνηση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονιου . οπως μπορειτε να καταλαβαιτε τελικα τα πραγματα ειρθαν ετσι για την ελλαδα , με μια κινηση ματ , που λες και καποιος εβαλε το χερι του να μας βοηθησει . αυτον τον γνωριζουμε ολοι οι ελληνες μιας και η θρησκεία μας ειναι ολοζωντανη. τιποτα δεν ειναι τυχαιο σε αυτο τον πλανήτη τα παντα γυριζουν με ακριβια δεκατων του δεκατου του χιλιοστου . τυχαιο ? δεν νομιζω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.