Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Προς εκλογές οδηγείται ξανά η χώρα μετά την άρνηση του Α. Τσίπρα

 

Προς εκλογές οδηγείται ξανά η χώρα αφού οι πιέσεις για την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην προτεινομένη οικουμενική κυβέρνηση δεν αποδίδουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος στην παρούσα στιγμή να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα .

Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ , «Θέλω να επισημάνω ότι την άρνηση σε αυτή την πρόταση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του και ο Ε.Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς είναι απολύτως συνεπείς με την υπογραφή τους στο Μνημόνιο.
Και συνέχισε ο Α. Τσίπρας, "Δεν έχουν καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Α. Σαμαράς γίνεται κουραστικός και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε εναντίον του Γ. Παπανδρέου. Όμως ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Το μόνο που θα ήθελα να του υπενθυμίσω είναι ότι οι δικοί μας συνομιλητές και ομοιδεάτες στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Ας αφήσει αυτή την καραμέλα περί δραχμής γιατί την έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι και έχει λιώσει.Μετά την χθεσινή μετατόπιση του Φώτη Κουβέλη και την ευθυγράμμιση με τον Βενιζέλο είχαμε σήμερα και την ευθυγράμμιση Σαμαρά. Έχουμε μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητούν κυβέρνηση με αριστερό άλλοθι."
Αύριο στις 13.00 ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδίδει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.