ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Πιθανή επιλογή των εταίρων μας η έξοδος της Ελλάδας

«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη μπορεί να σημαίνει πολλά και σημαντικά προβλήματα. Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι είναι μία πιθανή επιλογή των εταίρων μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Ενα τέτοιο ενδεχόμενο, ανεξάρτητα από τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην χώρα, θα δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης», πρόσθεσε.
Ο κ.Κουβέλης ανέφερε ότι υπάρχει αναγνώριση τώρα σε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο με συζήτηση για τον περιορισμό της ανεργίας των νέων και της ενίσχυσης της ανάπτυξης, που θα βοηθήσει την νέα ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει σταδιακά ορισμένους από τους όρους της δανειακής σύμβασης.
«Οι εύκολες λύσεις της περικοπής των συντάξεων και των μισθών έχουν οδηγήσει το 30% των Ελλήνων να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με την μεσαία τάξη να "εξαφανίζεται" και την ανεργία να καλπάζει. Αντ' αυτού, δεν έχουν γίνει αρκετά για την πάταξη της φοροδιαφυγής, τον περιορισμό της παραοικονομίας, η οποία φτάνει το 30% της παραγωγής και περικοπές σε περιττές δαπάνες», πρόσθεσε ο κ.Κουβέλης.
«Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις σε επίπεδο τόσο λειτουργίας του κράτους, όσο και της αγοράς», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
«Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων θέλει μία λύση, μία κυβέρνηση και την παραμονή στο ευρώ. Και επειδή αυτό δεν μπορεί να έρθει με μία κίνηση ενός μαγικού ραβδιού, αλλά από πολιτική, για αυτό πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίσουν υπεύθυνα», δήλωσε ο κ.Κουβέλης.
Οσον αφορά την πολιτική της Δημοκρατικής Αριστερας, ο κ.Κουβέλης ανέφερε: «Εχουμε δύο κόκκινες γραμμές: η μία είναι μία πολιτική που να υπηρετεί την παρουσία της χώρας στην Ευρώπη, το ευρώ και την ευρωζώνη. Η δεύτερη είναι μία σταδιακή απεμπλοκή από τους όρους του μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.