ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ακέφαλη η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ - Τα Σκόπια να τρέχουν να το εκμεταλλευτούν

 


Αντιμέτωπη με σοβαρούς κινδύνους βρίσκεται η ελληνική αποστολή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο στο διάστημα 18 έως 21 Μαΐου. Την ώρα που ακόμη δεν είναι γνωστό ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, οι Σκοπιανοί επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να κερδίσουν υποστηρικτές για την ένταξη τους στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Επισήμως η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ δεν περιλαμβάνει την ένταξη νέων μελών αλλά την αποχώρηση της Συμμαχίας από το Αφγανιστάν και την επίτευξη συμφωνίας με την Ρωσία για την πυραυλική ασπίδα. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας των Σκοπίων πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι ετοιμάζει αιφνιδιασμό λίγο πριν την Σύνοδο.
Πιο συγκεκριμένα ο Νικολά Γκρούεφσκι φέρεται να ετοιμάζεται να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» και στη συνέχεια να ζητήσει ως αντάλλαγμα την πρόσκληση για ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Έτσι δεν μπορούν να αποκλειστούν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής αλλά και σκληρή μάχη για το τελικό κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου.
Παράλληλα, την όλη κατάσταση εκμεταλλεύονται στο έπακρο και οι Τούρκοι, καθώς ανεβαίνει το θερμόμετρο μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, με την Άγκυρα να έχει προειδοποιήσει, ότι προτίθεται να θέσει βέτο στη συμμετοχή των Βρυξελλών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ εξαιτίας της ψυχρότητας που αναπτύσσεται για την κυπριακή προεδρία της Ε.Ε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.