ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Νέα πρόκληση Νταβούτογλου που δήλωσε "Μακεδόνας"


Η πρόκληση είναι το χαρακτηριστικό του και ο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, δεν χάνει ευκαιρία να το επιβεβαιώνει. Σε εκδήλωση που οργάνωσε στο Σικάγο κάποια "σλαβομακεδονική οργάνωση" βραβεύτηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα αλλά φυσικά και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, παρουσία μάλιστα του προέδρου των Σκοπίων.


Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι λαμβάνει το βραβείο αυτό  εξ ονόματος 75 εκατομμυρίων Τούρκων φίλων της ΠΓΔΜ και είπε ότι η χώρα του "θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ και το δικαίωμα επιλογής του λαού της χώρας οπουδήποτε στον κόσμο"!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ υπό το συνταγματικό της όνομα και πως η Τουρκία, πάντα, ακόμη και στον επόμενο αιώνα, την επόμενη χιλιετία, θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ.

“Δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της"Μακεδονίας", αλλά επίσης "Μακεδόνας”, ειπε χαρακτηριστικα ο κ.Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι η φιλία των δύο χωρών θα συνεχιστεί για πάντα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι δεν μετέβη στο Σικάγο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ διότι η χώρα του δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Η αποστολή της ΠΓΔΜ που μετέβη στο Σικάγο αποτελείται από τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, τον υπουργό 'Αμυνας, Φάτμιρ Μπεσίμι και τους πρέσβεις της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

Ο Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη του στο στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ "ΜΙΑ", υποστήριξε πως αν ήταν στη θέση του Ιβάνοφ δεν θα μετέβαινε στο Σικάγο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για "τη φανερή αδιαφορία των ισχυρότερων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ προς την χώρα και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος ".

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ακόμη και να υπάρξει, στη Σύνοδο του Σικάγο, κάποια αλλαγή των συμπερασμάτων του Βουκουρεστίου σχετικά με την ΠΓΔΜ σε επίπεδο διατύπωσης, αυτό δεν πρόκειται να σημαίνει απολύτως τίποτε για τη χώρα του, από τη στιγμή που δεν θα λάβει πρόσκληση για να καταστεί μέλος της Συμμαχίας.

 Εξάλλου, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε συνάντηση, στο Σικάγο, με τον ομόλογο του της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και για τους τρόπους με τους οποίους η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας θα μπορούσε να αντικατοπτριστεί στα τελικά Συμπεράσματα της Συνόδου, αναφορικά με το ζήτημα της ΠΓΜΔ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια:

  1. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΙΣΧΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.