ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Οι τράπεζες ετοιμάζονται για δραχμή; Οι ειδικοί "πανικού" βγάζουν τα "βαρέα όπλα"...


Ποτέ δεν έσβησαν από τα συστήματα τους την δραχμή οι τράπεζες, ακόμα και όταν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη το 2001, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα το 2009, οι τράπεζες παγκοσμίως παρασκηνιακά προετοιμάζονται ενταντικά για την επανεισαγωγή της δραχμής στο τραπεζικό σύστημα.

“Πολλές εταιρείες, και ειδικά στην Ευρώπη, εξετάζουν αυτήν την πιθανότητα πολύ σοβαρά εδώ και καιρό” λέει στο Reuters, o Χάρτμουτ Γκρόσμαν που συνεργάζεται με πολλές τράπεζες της Wall Street.

Όπως επισημαίνει το Reuters, μια ελληνική αποχώρηση από το ευρώ θα δημιουργούσε νομικά και πρακτικά προβλήματα για τις τράπεζες που θα επισκιάσουν την σχετικά απλή τεχνική εργασία για την αντιμετώπιση ενός νέου νομίσματος.



Αυτή λοιπόν είναι η νεο-εποχίτικη τρομολαγνεία, η οποία χρησιμοποιεί την φήμη (αλλά και πλήθος ηλιθίων οι οποίοι αναπαράγουν άκριτα τα "βουλεύματα" των "ειδικών") προκειμένου να γονατίσει οικονομικά ολόκληρα κράτη. Παλαιότερα γινόταν πόλεμοι για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος σκοπός. Σήμερα, χάριν των ΜΜΕ είναι δυνατόν να ενσπείρουν τον πανικό και να δημιουργήσουν εικονικέ πραγματικότητες από τις οποίες μόνο εκείνοι αποκομίζουν οφέλη που διαρρέουν την ψευδή πληροφορία.

Στην περίπτωση της Ελλάδας (η οποία χρησιμοποιείται ως ένα γιγάντιο πειραματόζωο υποδούλωσης ενός λαού χωρίς να υπάρξη ικανή αντίδραση και ανατροπή των σχεδιασμών κατοχής της χώρας) η τρομολαγνεία έχει αποκτήσει πάρα πολλά πρόσωπα τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Η μόνιμη επωδός είναι η "κακιά δραχμή" στην οποία θα επιστρέψουμε και θα καταστραφούμε όταν φύγουμε από το "καλό ευρώ". Οι ορισμοί των "ειδικών" είναι απολύτως υποκειμενικοί, αφού οι ίδιοι ειδικοί δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τι ακριβώς θα συμβεί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη. Επίσης, αυτοί οι ίδιοι "ειδικοί" ενώ προτάσσουν με χαρακτηριστική άνεση το "φόβητρο δραχμή", δεν μπορούν να εμφανίσουν εκείνο το άρθρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει αποπομπή ή αποχώρηση μίας χώρας από την Ευρωζώνη.

Έχουμε πει πως τις ημέρες που θα ακολουθήσουν (μετά την 6η Μαΐου 2012) θα γνωρίσουμε - γευτούμε πολύ μεγάλες ποσότητες επιβολής τρόμου. Θέλουν να μας πανικοβάλουν για να προστρέξουμε στην σοφία τους... θέλουν να μας πανικοβάλουν, επειδή οι ίδιοι βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα ενός καταστρεπτικού για τους ίδιους πανικού. Θέλουν να μας πανικοβάλουν για να μπορέσουν να μας ελέγξουν...

Απορίας άξιο... δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να κλείσει στην φυλακή όσους διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις και λειτουργούν κατά της εσωτερικής ειρήνης και οικονομικής ασφάλειας της Ελλάδας; Δεν υπάρχει κάποιος που να ρωτήσει ευθέως τα καλοπληρωμένο παπαγαλοειδή και τους "ειδικούς οικονομολόγους" από που προκύπτουν τα όσα ισχυρίζονται, παραθέτοντας (ως σωστοί επαγγελματίες) και τις κατάλληλες αποδείξεις;

Ε, λοιπόν, δεν τυπώνεται δραχμή. Δεν υπάρχει ανάγκη να τυπωθεί δραχμή. Όμως, μπορούμε να τυπώσουμε ευρώ και δεν θα είμαστε η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που το κάνει αυτό, πιστέψτε με...


2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΙΑΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ.
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ
    ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
    ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΣΒΗΣΕ Η ΕΦΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΚΟΒΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.