ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ποιος Αλέξης και ποιος κυρ-Φώτης: Το κολοσσιαίο οικονομικό παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη μας



Έτοιμες είναι οι παρατάξεις για την σημερινή σύγκρουση στο προεδρικό μέγαρο. Όχι οι πολιτικές, βέβαια, αυτές είναι η βιτρίνα. Πίσω από την βιτρίνα των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και των τραγικών στην πλειοψηφία ηγεσιών τους,  βρίσκονται συμφέροντα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, ίσως και τρισεκατομμυρίων ευρώ που απλά χρησιμοποιούν εν είδει αλόγων κούρσας ή ακόμα χειρότερα.....
αγωνιστικών σκύλων, τους πολιτικούς αρχηγούς και τα ελληνικά κόμματα. 

Και περιμένουν από το αν ο κυρ-Φώτης Κουβέλης, που είχε απλήρωτους τους υπαλλήλους στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ κανένα εξάμηνο, θα δεήσει να πει το «Ναι» και να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Ή αν τελικά θα του περάσει το Α.Τσίπρα και η χώρα θα πάει σε εκλογές στις 17 Ιουνίου (υπάρχει και η ημερομηνία της 10ης Ιουνίου, αλλά είναι οριακή καθώς η Βουλή θα συγκληθεί στις 17 Μαΐου και χρειάζονται τουλάχιστον είκοσι ημέρες από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι την διενέργειά τους).

Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες οικονομικές «παρατάξεις» που ουδόλως ενδιαφέρονται για το αν θα επιβιώσει το κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή αν στη ΔΗΜΑΡ από τους 19 βουλευτές «κουρευτούν» κάποιοι αντιρρησίες ή αν η ΔΗΜΑΡ μετά από αυτή την σύμπραξη θα ψάχνει να βρει και την ψήφο του Κουβέλη στην κάλπη και δεν θα την βρίσκει. 

Αυτή η παράταξη αποτελείται κατά κύριο λόγο από τους εγχώριους τραπεζίτες και τους σκληρούς της τρόϊκας και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών οι οποίοι βέβαια είναι παχυλά αμειβόμενοι «κάτω από το τραπέζι» από έναν κύκλο συμφερόντων που η ιταλική Μαφία μοιάζει με Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ) μπροστά τους. 

Οι Έλληνες τραπεζίτες που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την καταστροφή που βιώνει ο τόπος για μια σειρά λόγων που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν, το μόνο που θέλουν είναι να περάσει η ανακεφαλαιοποίηση και να πέσει το παραδάκι των 50 δισ. ευρώ μέσα στον Ιούνιο.

Χρειάζονται, δυο-τρία υπουργικά συμβούλια τύπου κυβέρνησης Παπαδήμου, από αυτά που λειτουργούσαν περισσότερο ως τα τμήματα έγκρισης των σκανδαλωδών δανείων της απάτης που ακούει στο όνομα Proton Bank για να μπουν οι τελικά υπογραφές, ο ελληνικός λαός να δανειστεί 50 δισ. ευρώ (στο πακέτο των 130 είναι) και αυτοί θα τα… παραλάβουν! 

Όμορφα, καθαρά πράγματα.

Μάλιστα λένε και το απίστευτο παραμύθι τα φερέφωνα που έχουν στο payroll ότι «Τα λεφτά δεν τα δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, τα δίνει στις τράπεζες για να έχουν ρευστότητα και να κινηθεί η αγορά επειδή χάθηκαν τα περισσότερα στο «κούρεμα»». 

Δηλαδή οι τράπεζες είναι ανεξάρτητη κρατική οντότητα εκτός της Ελλάδας. Και υπάρχει και η μικρή λεπτομέρεια: Ότι τα 50 δισ. ευρώ θα τα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες. Και αν τα έχασαν στο «κούρεμα» ας πρόσεχαν όταν τους έβαζε το κράτος να αγοράζουν τα άχρηστα «χαρτιά» σε αντάλλαγμα τόσων και τόσων εξυπηρετήσεων που τους προσέφερε.

Από εκεί και πέρα υπάρχει η τρόϊκα, η οποία θέλει να περάσει το πακέτο των 11.5 δις. ευρώ τον Ιούνιο. Τους είναι παγερά αδιάφορο αν η κυβέρνηση θα έχει 151 ή 168 βουλευτές ή αν θα εξαφανιστεί η ΔΗΜΑΡ ή αν θα πέσει τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση.

Θέλουν της «βούλα» της Βουλής στο πακέτο τον Ιούνιο και θα κάνουν ότι μπορούν (ή θα δαπανήσουν όσα μπορούν...) για να την πάρει. Θα τα εισπράξουν ποτέ τα 11,5 δισ.; Όχι, αλλά μετά θα «δουλέψουν» οι κατασχέσεις που προβλέπει το β’ Μνημόνιο.

Από εκεί και πέρα «στην άλλη πλευρά του λόφου», στην παράταξη την αντιμνημονιακή, που λέμε, υπάρχουν και εκεί πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, αλλά πιο αυτόνομα, διαφορετικής μορφής και ποιότητας. Είναι οι ιδιώτες τα μεγάλα funds που ποντάρουν στην πτώση του ευρώ. 

Ξέρουν ότι αν πάμε σε εκλογές, το ευρώ που μετά τις εκλογές της Κυριακής έσπασε με δύναμη το 1,30, πάει για 1,25 σε σχέση με το δολάριο. 

Με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές (ναι, εκεί έχει φτάσει το παιχνίδι: Στη θεωρία του «πετάγματος της πεταλούδας») θα χαθούν δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων στην ευρωζώνη και τα μεγάλα κερδοσκοπικά funds θα κερδίσουν σημαντικό μέρος αυτών. Και όσο μπλέκεται το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα, τόσο θα αυξάνει το στοίχημα.

Όσο για το “big game”, το αν θα βγει η Ελλάδα ή όχι από το ευρώ, αυτό δεν παίζεται μόνο για την Ελλάδα. Αν αποχαιρετήσει η Ελλάδα θα πάρει κι’άλλους στο λαιμό της: Το «κανόνι» στην ευρωζώνη θα ακουστεί μέχρι το διάστημα, θα συμπαρασύρει κράτη και λαούς, μέχρι να ισορροπήσει η κατάσταση, πιθανότητα με μία δεύτερη νομισματική ένωση αυτών που θα αποχωρήσουν, ίσως και της Γαλλίας.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λένε τα κορυφαία think tanks του πλανήτη. 

Εμείς βλέπουμε απλά στη τηλεόραση μερικούς αποτυχημένους, ως επί το πλείστον, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, να μιλάνε επί ώρες μ’έναν γραφικό παππούλη ο οποίος ήταν «χωμένος μέχρι το λαιμό» στο καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ που προκάλεσε αυτή την βιβλική καταστροφή στη χώρα (για να μην πάμε σε κάποιες άβολες «άρσεις εμπολέμου με το σταλινικό καθεστώς της Αλβανίας»). 

Και θα συζητάνε όλοι αυτοί για το αν θα κάνουν κυβέρνηση για να μας… σώσουν! Όποιοι έχουν ρευστό ας βγάλουν για καλό και κακό κανένα ανοικτό αεροπορικό εισιτήριο μήπως γλιτώσουν την… σωτηρία! 

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

  1. μα τι να λεμε τωρα ..... τετρακοσια εκατομυρια αρπαζει απο την ελλαδα η γερμανια σε τοκους καθε μηνα που θα ξαναβρει τετοιο ευρωπαικο κοροιδο αν βγουμε απο το εβρω ? τα συμφερωντα και καποιων μεγαλων ντοπιων απο εδω ειναι τεραστια . και μακαρι να μπορουσα να θεσω μια ερωτηση να με ακουσει ολος ο ελληνικος λαος . δεν θα ρωτουσα αν θελουν να βγουμε απο ευρωπη γιατι ο κοσμος εχει μια λαθος ενημερωση , με αποτελεσμα να δωσει και μια φοβισμένη απαντηση .απλα θα ρωτουσα " ποτε ειμασταν καλυτερα στην ελλαδα παλια με την δραχμη ? η τωρα με το εβρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.

    ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
    ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ!

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕ
    ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ (ΘΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.


    ******ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΗ ΟΜΑΔΑ
    ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ
    ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.******

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζων σας λεει κατι ? παίρναμε που παίρναμε τα καταδικασμενα δανεια απο την ευρωπη , και ενα τεραστιο ποσο απο αυτα τα χρηματα πηγαινε στις τραπεζες , και παει ακομα και τωρα . αραγε οι τραπεζες , πρεπει να εχουν καποια αποθεματικα μεσα που στην ουσια ειναι χρηματα του ελληνικου λαου , μιας και αυτος πληρωνει και τους τοκους .αν ειναι προβληματικη μια τραπεζα να κλείσει οπως κλεινουν εκατονταδες μαγαζια καθε μερα ., κατα συνεπεια λοιπον ανήκουν στον ελληνικο λαο αυτα τα χρηματα . σε αυτα ισως βαλει χερι ο τσιπρας , τις καταθεσεις δεν μπορει και δεν γινετε να τις πειραξει . αυτο ειναι παραπληροφόρηση .αν βεβαια παρακουλοθητε και τηλεωραση θα δειτε πως στην συναντηση που ειχαν βενιζελος τσιπρας και σαμαρας , με τον Κ. παπουλια , σαμαρας και βενιζελος ηταν παρεα διπλα -διπλα , ενω ο κακος τσιπρας απεναντι τους . αυτα λοιπον τα δυο πρωην κομματα που τελικα απόδειξαν πως ειναι ενα , κανουν τα παντα για να φανει σαν ατυχημα η αντιμνημονιακη φωνη των ελληνων στην καλπη . δεν γινετε αγαπητε και την πιτα ολακερη και το σκυλι χορτατο δυστιχως..... , οποιος αγαπαει τοσο πολυ την γερμανια τα συνορα ειναι ανοιχτα , εδω αποικια αλλων δεν γινετε το εδαφος ειναι ελληνικο .

      Διαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.