Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Α.Τσίπρας:"Πρέπει να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των όπλων - Όχι μείωση θητείας"!Ένας πλήρως "στρατιωτικοποιημένος" Αλέξης Τσίπρας έκανε σήμερα την εμφάνισή του  στο ΥΠΕΘΑ. Μόνο η στολή παραλλαγής και το κράνος του έλειπαν, καθώς τόσο από τις δηλώσεις του, όσο και από τη γενική συμπεριφορά του μέσα στο ΥΠΕΘΑ έδειξε απόλυτα εξοικειωμένος και ενημερωμένος για τα αμυντικά θέματα,κάτι που επεσήμαναν και οι υπόλοιποι αρχηγοί, η δε "χημεία" του με τον ΥΠΕΘΑ φραγκούλη Φράγκο έδειχνε σαν να ήταν παλαιοί συμπολεμιστές.

Ικανοποίηση υπήρχε και γαι τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον αειθαλή Μανώλη Γλέζο και τις αντιστασιακές του διηγήσεις, και την Ρένα Δούρου πρώην στέλεχος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του ΥΠΕΘΑ και κορυφαίο σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εντυπωσίασε με το εύρος και την άριστη κατάρτισή της  σε θέματα αμυντικής πολιτικής.

Ας δούμε τα κύρια σημεία και αποσπάσματα από την ομιλία

Στην πρώτη του επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα εξής:

- Θα παραμείνει υπό εθνικό έλεγχο και θα αναδιοργανωθεί  η ελληνική πολεμική βιομηχανία, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Eνόπλων Δυνάμεων.

- Όταν έγινε η μείωση της θητείας υπήρχε άλλος οικονομικός σχεδιασμός τασσόμενος εμφανώς κατά της μέιωσης.

- Θα έρθουμε για να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των οπλικών συστημάτων για τα οποία ο Ελληνικός λαός πλήρωσε υπέρογκο κόστος χωρίς να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές τους καθότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες στρατιωτικές υποδομές συντήρησής τους, κάτι για το οποίο ευθύνεται το στρατιωτικοβιομηχανικό πλέγμα που δημιουργήθηκε μέσω παρασιτικών σχέσεων.

- "Είπαμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τις ΕΔ σε όλα τα επίπεδα. Οι μειώσεις των αμυντικών δαπανών καλώς έγιναν αλλά μέχρις εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι και είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η ανεξαρτησία της χώρας, και η εδαφική της ακεραιότητα έναντι οποιασδήποτε απειλής.

-Τα οπλικά συστήματα είναι απαραίτητα και θα αυξήσουμε τη διαθεσιμότητά τους, αλλά το πλέον σημαντικό είναι το προσωπικό των ΕΔ το οποίο έχει υποστεί οικονομική αφαίμαξη, την οποία θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε.
-Οι Έλληνες στρατιώτες, κληρωτοί και επαγγελματίες οπλίτες δεν πρέπει να αισθάνονται αγγαρειοφόροι και σκοποφύλακες. Πρέπει να είναι και να αισθάνονται μάχιμοι και να υπηρετούν το ύψιστο καθήκον της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας

Η ενημέρωση κράτησε 3 ώρες και χωρίστηκε σε 2 τμήματα. Το πρώτο με όσα προαναφέραμε και στο δεύτερο όταν ο ΥΠΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και του παρέδωσε τιμητική πλακέτα με το "αμύνεσθαι περί πάτρης". Στο τέλος παρατάχτηκαν όλοι οι αρχηγοί και τον χαιρέτισαν ένας ένας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 
 

2 σχόλια:

  1. Στο Μπαλάφα τα είπε αυτά ; Πήρε την άδειά του ή ακόμη το συζητάνε ; Στα σοβαρά τώρα αν θέλει να τον πιστέψει έστω και ένας θα πρέπει δημόσια να αποδοκιμάσει δημόσια τις δηλώσεις Μπαλάφα.
    Πάντως και το defencenet κάνει φιλότιμες προσπάθειες να πείσει τον κόσμο ότι η κα Δούρου είναι έτοιμη να αναλάβει το ΥΠΕΘΑ και ο κος Τσίπρας πανέτοιμος και άκρως εξοικειωμένος με το ΥΠΕΘΑ. Ελπίζω να είναι μια προσπάθεια που να έχει σχέση μόνο με κακή πληροφόρηση και όχι με στροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΟΗΤΟΥΣ Η ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ Ο Κ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΨΕΥΤΕΣ ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ.ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΛΛΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.