ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντολή προετοιμασίας για ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη


Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έστειλε τηλεγράφημα στο οποίο αναμεταδίδει κατ’ αποκλειστικότητα την ακόλουθη είδηση:
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ειδοποίησαν τα κράτη μέλη της, να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, μια εξέλιξη η οποία σύμφωνα με τη γερμανική κεντρική τράπεζα θα είναι «διαχειρίσιμη».

Η αποστολή της σχετικής οδηγίας, όπως ενημέρωσαν το Reuters τρεις πηγές με γνώση των εξελίξεων, φέρεται να αποφασίστηκε τη Δευτέρα σε συνδιάσκεψη μέσω διαδικτύου (teleconference) των μελών της ομάδας εργασίας του Eurogroup, το συμβουλευτικό όργανο επί της ουσίας των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας. Η οδηγία αφορά στην προετοιμασία «σεναρίων δράσης» σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας, δηλαδή την επεξεργασία του τι μπορεί να ακολουθήσει και με ποιο τρόπο θα απαντηθεί από την πλευρά της Ευρωζώνης.

Η απόφαση ελήφθη καθώς υπάρχει ασυμφωνία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την προοπτική υιοθέτησης του ευρωομολόγου (Eurobond) και τα μέτρα που θα υποβοηθήσουν την ανάπτυξη, ελαφρύνοντας το βάρος από τις πλάτες των λαών που έχουν πληγεί από την κρίση. Σε περίπτωση που σταματήσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας, σύμφωνα με το Reuters που παραπέμπει στα λόγια Ελλήνων αξιωματούχων, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα επαρκούν μόλις για δυο μήνες.

Ωστόσο, ο νέος Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ που προτείνει άμεσα την υιοθέτηση Ευρωομολόγου θα έχει την υποστήριξη τόσο του προέδρου της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, όσο και του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, καθώς επίσης και του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, η χώρα του οποίου θεωρείται «υψηλότατου κινδύνου», παρότι ο ίδιος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι η Ισπανία δεν θα ζητήσει έξωθεν στήριξη…

defence-point

http://logia-tou-aera.blogspot.com/

3 σχόλια:

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.