ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δεν είναι οι μπαξέδες που θα μας σώσουν...


«Τους αλήτες! Πάλι θα μας κόψουν κι άλλο τις συντάξεις!» είπε ο Κώστας.

«Πού βλέπεις να καταλήγει το πράγμα;» τον ρώτησα.

«Πάνε να μας κλατάρουν!» απάντησε.

«Και πώς θα ζήσουμε;» τον ξαναρώτησα.....


«Ξέρω κι εγώ...» αναρωτήθηκε.

«Θα βάλεις φέτος μπαξέ;» γύρισα την κουβέντα.

«Τα βαρέθηκα κι αυτά δεν ξαναβάζω!» είπε νευριασμένος.

«Έβαζες κάθε χρόνο και δεν θα βάλεις φέτος;» αναρωτήθηκα.

«Τα βαρέθηκα όλα! Και μπαξέδες και κότες και ...όλα!» είπε ξανά νευριασμένος.

Ο παραπάνω διάλογος είναι ενδεικτικός της παράνοιας και της σύγχυσης στην οποία έχουμε περιέλθει ομαδικώς. Δεν ξέρω ποια σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής οδηγούν σε τέτοιες παράλογες συμπεριφορές αλλά είναι αξιοθαύμαστο γεγονός ότι την ίδια ώρα που αναγνωρίζουμε ένα πρόβλημα, δεν πράττουμε τα δέοντα για να το αντιμετωπίσουμε ενώ συχνά - από αντίδραση - πράττουμε τα εντελώς αντίθετα! Στο βάθος όλων αυτών των συμπεριφορών σίγουρα υπάρχει η ανανδρεία μας να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Ο Κώστας ενώ κάθε χρόνο έβαζε μπαξέ, φέτος που όλα δείχνουν ότι θα ζοριστούμε δεν βάζει! Κατά βάθος ενώ το βλέπει να έρχεται το πρόβλημα δεν θέλει να πιστέψει ότι θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσει είτε από φόβο, είτε από ραθυμία.

Και δεν είναι οι μπαξέδες που θα μας σώσουν αφού πρώτα και πάνω από όλα η μπόρα που θα περάσουμε θα έγκειται σε πνευματικό επίπεδο αλλά ένας άνθρωπος που αποφεύγει να αποδεχθεί την πραγματικότητα της καθημερινότητας, του είναι πολύ πιο δύσκολο, να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της ψυχής του όπου εκεί τα πράγματα έχουν απίστευτα μεγαλύτερη ζωτική σημασία... Κι όμως η αποδοχή της πραγματικότητας πολλές φορές είναι το πρώτο βήμα για να φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίσουμε σιγά-σιγά και τα σκοτάδια της ψυχής μας, από τα οποία μας προφυλάσσει ο Θεός ώστε να μην τα βλέπουμε και μας τρομάζουν, για να μας τα αποκαλύψει - όσο αντέχουμε - βαθμιαία, ανάλογα με την πνευματική μας πρόοδο.

Δεν είναι οι μπαξέδες που θα μας σώσουν αλλά το θάρρος να αποδεχθούμε την πραγματικότητα η οποία θα μας δώσει την ευκαιρία να αλλάξουμε πραγματικά, μετανοώντας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.