ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Επιστροφή Ντόρας: Το τελευταίο μεγάλο λάθος του Αντώνη Σαμαρά...



Ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να κλείνει ένα οκτάμηνο κύκλο λαθών που ξεκίνησαν με την δήλωση αποδοχής της δανειακής σύμβασης την 1η Νοεμβρίου 2011 με το χειρότερο τρόπο για το κόμμα του: Δίνοντας «γη και ύδωρ» στην μεγάλη του εχθρό Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, της οποίας το κόμμα , η ΔΗΣΥ, στις προηγούμενες εκλογές συγκέντρωσε σε όλη την Ελλάδα πλην Κρήτης το εντυπωσιακό ποσοστό του … 1%!
 
Για να κερδίσει αυτό το 1%, συν βέβαια το 1,5% στην Κρήτη, ο Α.Σαμαράς της δίνει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (!) και σε τουλάχιστον πέντε στελέχη της, μεταξύ των οποίων και στον εξτρεμιστή μουσουλμάνο Ιλχάν Αχμέτ....
εκλόγιμες θέσεις στις λίστες. Και όταν λέμε εκλόγιμες εννοούμε ότι αποβάλλονται ισάριθμοι νεοδημοκράτες που είχαν κερδίσει με την αξία τους στις συγκεκριμένες περιφέρειες την έδρα. 

Αλλά και πάλι είναι πολύ αισιόδοξος, ακόμα και για το 2,5%. Τουλάχιστον αυτό το 1% εκτός Κρήτης δεν ψήφιζε Ντόρα. Ψήφιζε μία πολιτική η οποία ήταν τελείως αντίθετη με αυτή του Α.Σαμαρά. Και βέβαια εντός της ΝΔ υπάρχει μια τεράστια μάζα που δεν θέλει ούτε να ακούει για Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο ρυθμός που κάνει πολιτικά λάθη ο Α.Σαμαράς. Την στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ν.Μπακογιάννη επιστρέφει για να πάρει την εξουσία στη ΝΔ και αυτό το αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι του Α.Σαμαρά, αυτός πρακτικά παραδίδεται αμαχητί. 

Και σε τελική ανάλυση αν σκοπός της ενίσχυσης του κόμματος ήταν η συσπείρωση της κεντροδεξιάς, αυτή έπρεπε να ξεκινήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Από το 10,5%, όχι από το 2,5%. Αλλά τα ξένα κέντρα που "έσπρωξαν" τη Ντόρα πίσω στη ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να επιστρέψει ο πατριωτικός λόγος στη ΝΔ. Ενδιαφέρονται να ενισχυθεί η "μνημονιακή παράταξη".

Την στιγμή που η παράταξη θέλει να φυσήξει επιτέλους αέρας πατριωτισμού, δέχεται πίσω στην παράταξη την ιέρεια του ενδοτισμού και του Μνημονίου. Και ο Α.Σαμαράς νομίζει ότι θα κερδίσει ψήφους από αυτή την «πανστρατιά».

Αν αφουγκραζόταν τους νεοδημοκράτες που τον έκαναν πρόεδρο τον Δεκέμβριο του 2009, μάλλον για αποσυσπείρωση πάει και αυτό θα το διαπιστώσει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όταν θα γίνει ο πρώτος ηγέτης της κεντροδεξιάς που θα δει την πλάτη ενός ριζοσπάστη ηγέτη της Αριστεράς στην Ελλάδα, αν δεν αλλάξει την πολιτική του. 

Που τώρα με την έλευση της Ντόρας γίνεται εξαιρετικά απίθανο να την αλλάξει. Το λέμε εμείς που πρώτοι σε όλη την Ελλάδα στις 14 Φεβρουαρίου είχαμε γράψει ότι η Ντόρα επιστρέφει στη ΝΔ.

Με Ντόρα, λοιπόν, χέρι-χέρι θα αλλάξει το Μνημόνιο ο Α.Σαμαράς και θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ; Ξέρουμε καλύτερα ανέκδοτα… 

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. καλα, μιλαμε ο ανθρωπος ειναι μεγαλος μα...κας. μιλαω με γνωστους που στις τελευταιες εκλογες τον δικαιολογησαν σε ολα και τον ψηφισαν και τωρα μου λενε : τελος μεχρι εδω, τελειωσε για μας. εκτος και δεν ειναι ακριβως τοσο μαλακας αλλα δεν θελει ευθυνη να κυβερνησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.