ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Θρασύτατο τo ΔΝΤ εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον αυτόχειρα !!!


«Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να πω ότι λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο αυτό, που έλαβε χώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες.... Και απλά να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας». Ποιος το είπε αυτό;
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ο οποίος ρωτήθηκε για την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα.

«Συγκλονισμένος» όπως αναμενόταν εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τον αυτόχειρα, χωρίς φυσικά να κάνει αξιολογικές κρίσεις. Να φανταστούμε ότι η κ. Λαγκάρντ είναι πολύ στεναχωρημένη κι από τις αυτοκτονίες στην Ιταλία, την Ουγγαρία ή την Κύπρο.

Άραγε, κάθε φορά που ένας αυτόχειρας ανακοινώνεται από την Αστυνομία, θα εκφράζουν τη λύπη τους στο ΔΝΤ, ίσως και στις Βρυξέλλες.

Λέτε οι γραφειοκράτες, οι χαρτογιακάδες της Ουάσιγκτον να «λύγισαν» μπροστά στο δράμα του ελληνικού λαού και των άλλων λαών που περνούν δύσκολες ώρες;

Λέτε να στείλουν λουλούδια και κάρτες συμπαράστασης στις οικογένειες στην Αθήνα, την Ιεράπετρα (σήμερα αυτοκτόνησε άνεργος) ή σε κάθε πόλη που αυτοκτονούν για να μη χάσουν την αξιοπρέπειά τους;

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν στην κηδεία του δραματικού αυτού προσώπου, του 77χρονου συνταξιούχου, βλέπαμε ένα στεφάνι που να γράφει: «Στο πολυαγαπημένο μας θύμα. Το αφεντικό του, το ΔΝΤ. Δεν ξεχνάμε ποτέ πώς σου ρουφήξαμε το αίμα».

Θα μπορούσε ένα κλιμάκιο, σαν κι αυτά που έρχονται στην Αθήνα για έλεγχο, να πήγαινε στην κηδεία. Θα είχε ενδιαφέρον αν ο Πολ Τόμσεν πήγαινε στην εκκλησία και έβγαζε κι έναν επικήδειο: «Ήταν καλός και υπάκουος συνταξιούχος. Τον ξεζουμίσαμε, του δώσαμε και το όπλο να αυτοκτονήσει, αλλά πέθανε με αξιοπρέπεια. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε, με τα παιδιά του, και τα δικά σας παιδιά».

Τι όμορφα λόγια, θα μπορούσε μαζί με τον Τόμσεν να βγάλει λόγο και ο Βενιζέλος. Θα είχε τόσα πολλά να πει για τον γρανάζι αυτό της μηχανής που κάποια στιγμή κλάταρε και πήγε μόνο του στο καλάθι των αχρήστων.

Μια άλλη ιδέα θα ήταν ο Παπαδήμος που χθες δήλωσε ότι πρέπει να στηριχθούν οι άνθρωποι που είναι σε απόγνωση, να στείλει λόγια συμπαράστασης στους οικείους γραμμένα πάνω στο… Μνημόνιο που υπέγραψε μόλις πριν λίγες εβδομάδες.

Η πλάκα κομμένη. Μια ζωή χάθηκε και κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θα χάνει κι άλλους ανθρώπους που βάζουν τέλος στη ζωή τους γιατί έχουν μάθει να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ορισμένοι άρχισαν να κατηγορούν τον αυτόχειρα ότι έπαιρνε καλή σύνταξη ως φαρμακοποιός, άρα ποιος ο λόγος να αυτοκτονήσει. Ντροπή τους. Είναι οι ίδιοι παπαγάλοι που τόσα χρόνια μας έλεγαν ότι το Μνημόνιο είναι καλό και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να το εφεύρουμε.

Είναι οι ίδιοι τιποτένιοι που βλέπουν κάθε μέρα να τσαλαπατιούνται ζωές που δεν έχουν ευθύνη για το κατάντημα της χώρας, κι όμως, γελάνε έχοντας παραφουσκωμένες κοιλιές και γεμάτους λογαριασμούς στην Ελβετία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.