ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή από τους New York Times



Οι πολιτικές εξελίξεις φαίνεται να αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα των ξένων ΜΜΕ αν κρίνει κανείς από τα συνεχόμενα δημοσιεύματα.

Αυτή την φορά ήταν η σειρά των New York Times να ασχοληθούν με τις ελληνικές εκλογές και πιο ειδικά με την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής ενός κόμματος που μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν παντελώς άγνωστο στο εξωτερικό αλλά χάρις στη δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και πιο ειδική της εγκληματικότητας που προέρχεται από τους αλλοδαπούς κατάφερε να σταθεροποιηθεί στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σε ποσοστό άνω του 3% που εξασφαλίζει στο κόμμα την είσοδο του για πρώτη φορά στην Βουλή.
Μόλις χτές αποκαλύφτηκε ότι το φρικτό εγκλήματα του βιασμού και της δολοφονίας της 85χρονης στην Επισκοπή της  Κρήτη το είχαν διαπράξει δύο Ρουμάνοι. Μετά από τέτοια γεγονότα και με τον ελληνικό πληθυσμό να νοιώθει αιχμάλωτος μέσα στην ίδια του την πατρίδα όπως πολλοί κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων πια ομολογούν  δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός της ραγδαίας ανόδου της Χρυσής Αυγής.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο συντάκτης των New York Times βρέθηκε στην προεκλογική εξόρμηση του Ελληνικού «υπερεθνικιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή», σε μια λαϊκή αγορά. «Το πρόγραμμά μας έχει στόχο μια καθαρή Ελλάδα, μόνο για Έλληνες, μια ασφαλή Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ηλίας Παναγιώταρος, μοιράζοντας φυλλάδια. Και συνεχίζει το δημοσίευμα με την αναφορά ενός περιστατικού καθημερινού πια στην σύγχρονη Ελλάδα της ανοχής και της ανομίας.
Ο Η. Παναγιώταρος πλησίασε μια ηλικιωμένη γυναίκα, που περιέγραψε την εμπειρία μιας συγγενούς της, που την λήστεψαν. «Την πέταξαν στο έδαφος, της πήραν 600 ευρώ που είχε βγάλει μόλις από την τράπεζα για να πληρώσει τη νοσοκόμα του άντρα της. Μάλιστα, ήταν κομμουνίστρια που μου είπε ότι θα πάω στη Χρυσή Αυγή να το καταγγείλω», λέει η ηλικιωμένη.
Όπως σημειώνει ο συντάκτης των New York Times, «Το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει πώς η σκληροπυρηνική ομάδα –γνωστή για τις βίαιες συγκρούσεις της με τους μετανάστες και για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς ορισμένων μελών της- προσπαθεί να διευρύνει το ακροατήριό της, να κεφαλαιοποιήσει το φόβο της παράνομης μετανάστευσης, ένα ζήτημα που κατέστη εκτός ελέγχου, σε μια περίοδο που η οικονομία αιμορραγεί κι η ανεργία αυξάνεται».
Το δημοσίευμα τελειώνει με την επισήμανση ότι, «Το κόμμα διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία στους δρόμους, κάτι που άλλοι πολιτικοί αποφεύγουν, καθώς φοβούνται για τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών που τους κατηγορούν για την οικονομική κατάρρευση. Όμως, ακόμη κι αν η Χρυσή Αυγή αποτύχει να μπει στη Βουλή, έχει ήδη απήχηση στην κοινωνία» και καταλήγει με τι συμπέρασμα ότι μετά την οικονομία το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί το βασικότερο ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

1 σχόλιο:

  1. Δεν πέρασαν οι Γερμανοί και πέρασαν οι Εβραίομασσωνοι!! Η αλήθεια για την ιστορία της Ελλάδας έχει θαυτει βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.