ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

NASA: ο κόσμος δεν θα τελειώσει το 2012…


Η ανακοίνωση τύπου της από Κέντρο NASA.. . Goddard Space Flight Center, επιβεβαιώνει ένα κοινό γεμάτο ανησυχία (;) πως ένα τουλάχιστον μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη δεν θα καταστρέψει τον Πλανήτη γη το 2012.
«There simply isn’t enough energy in the Sun to send a killer fireball 93 million miles to destroy Earth,» λέει η κυρία της NASA με το όνομα Karen C. Fox που μας μεταφέρει την είδηση πως ο Ήλιος δεν έχει αρκετή ενέργεια για να στείλει μια τεράστια μπάλα από φωτιά για να καταστρέψει τη Γη. Αν και η ηλιακή ακτινοβολία είναι σε αύξηση στον 11-χρονο κύκλο της, ο ίδιος κύκλος είναι συνηθισμένος επί χιλιετίες. Με αυτό τον τρόπο, όλοι όσοι είναι μεγαλύτεροι από τα 11 έχουν περάσει από...
έναν ηλιακό κύκλο χωρίς να πάθουν τίποτα, σύμφωνα με τη NASA. Από την άλλη η ίδια Διαστημική Υπηρεσία σημείωνει πως το επόμενο μέγιστο σημείο στον κύκλο αναμένεται αργά το 2013 ή νωρίς το 2014, και όχι το 2012 ενώ ξέρουμε πως γεωμαγνητικές ‘καταιγίδες’ που έχουν προκληθεί από την ηλιακή δραστηριότητα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε επικοινωνίες, δορυφόρους ακόμη και να ‘τερματίσουν’ συστήματα ενέργειας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.